Zavřít reklamu

Společnost Apple představila na své letošní podzimní Keynote kromě nových  modelů iPhonů také nové Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. Mezi novinky, které tyto modely nabídnou, patří mimo jiné také specifické gesto dvojitého sevření palce a ukazováčku ruky, na které jsou hodinky nasazené.

Gesto, nazvané Double Tap, lze využít k akcím, jako je třeba přijetí příchozího hovoru a řadě dalších. Hodí se zejména ve chvílích, kdy na hodinkách potřebujete provést nějakou akci, ale vaše druhá ruka je zrovna v daný okamžik zaneprázdněná. Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 byly sice uvedeny do prodeje právě dnes, zmíněné gesto u nich ale v současné chvíli není ve výchozím nastavení k dispozici. Kdy jej Apple zavede?

Marquese Brownlee z populárního YouTube kanálu MKBHD v této souvislosti uvedl, že nové gesto dvojitého sevření prstů bude pro Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 zavedeno až s vydáním verze watchOS 10.1. První beta verze watchOS 10.1 bude pravděpodobně k dispozici příští týden a společnost Apple oznámila, že aktualizace softwaru bude vydána příští měsíc. Funkce Double Tap umožní uživatelům dvakrát klepnout ukazováčkem a palcem ruky, na které jsou nasazené Apple Watch, a provádět tak běžné akce, jako je například zastavení časovače, přehrávání a pozastavení hudby, uspání budíku, přijetí a ukončení telefonního hovoru a další, a to vše bez dotyku obrazovky. Podobná, ale omezenější funkce zpřístupnění nazvaná AssistiveTouch je již k dispozici na hodinkách Apple Watch Series 4 a novějších.

Dnes nejčtenější

.