Zavřít reklamu

Keynote Applu plánovaná na příští týden se ponese v duchu konce něčeho starého a začátku něčeho nového. Tak přesně takto by se daly s trochou nadsázky shrnout plány Applu ohledně oznámení přechodu jeho produktů z Lightning portů na USB-C, což je potvrzeno již od spousty na sobě nezávislých zdrojů. Pokud si však myslíte, že přechod bude hromadný a že například AirPods přejdou coby celá produktová řada naráz, jste na omylu. 

Zatímco AirPods Pro se příští týden ukáží po boku iPhonů 15 (Pro) s USB-C portem namísto nynějšího Lightningu, zbylé modely Apple podle informací reportéra Marka Gurmana zaktualizovat hned příští týden nehodlá. Dlouho na ně nicméně čekat nebudeme. Kompletní přechod AirPods na USB-C má být totiž završen hned zkraje příštího roku, byť není zcela jasné, zda se bude jednat „jen“ o stejné modely jako nyní s vyměněným portem, nebo rovnou o další generace základních AirPods a AirPods Max. Oba modely budou mít nicméně již svůj věk a tak by příliš nepřekvapilo, kdyby namísto pouhé aktualizace portu přišel Apple vyloženě se zbrusu novými modely. Jelikož je však představení ještě pár měsíců vzdálené, v současnosti nevíme o těchto sluchátkách takřka nic a bude proto lepší se spekulacemi počkat na později.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.