Zavřít reklamu

Nedávno se můj kamarád díval na obal, který jsem si dovezl z Apple Visitor Centra v Cupertinu. Jedná se o klasický silikonový obal od Applu, který, musím se přiznat, jsem nikdy předtím neměl. Po chvíli se zarazil a říká mi, že Apple jde s kvalitou celkem dolů. Nechápal jsem, dokud mi neukázal čáru na boční straně celého obalu, která souvisí s výrobním procesem. Kamarád tyto obaly používal dlouhé roky a podle něj tam tato čára nikdy nebyla.

Já nemám k dispozici žádný starší obal, ale našel jsem dostatek videí s detailním pohledem na dřívější obaly, kde je jasně vidět, že se kamarád neplete a dříve byla kvalita obalu skutečně výrazně lepší a žádná čárka se na obalech neobjevovala. Ano, samozřejmě, že se jedná o hloupost, které jsem si sám ani nevšiml, ovšem když si Apple za obaly účtuje stále stejné peníze, proč bychom měli dostat horší kvalitu.

Nejedná se pouze o obaly, já sám jsem si za 15 let, co se Applu věnuju poprvé všiml opravdové změny kvality v roce 2021 u iPadu mini, který mi zkrátka přišel, jak kdyby jej nevyráběl Apple. I u většího iPadu jsme se setkali s problémem s kvalitou, tentokrát u tlačítek pro ovládání hlasitosti a zamknutí displeje, na což se můžete podívat v článku Posvítili jsme si na kvalitu zpracování iPadu Air 5 aneb je tohle skutečně tablet od Applu?

Anketa

Zhoršila se podle vás kvalita zpracování Apple produktů?

Ano jednoznačně 37,50 %
Ano, ale jen mírně 23,05 %
Jen u některých produktů 25,39 %
Ne, je stále stejná 14,06 %
Celkem hlasovalo: 256

Je tedy pravda, že minimálně u těchto tří produkt je jednoznačně vidět posun v kvalitě směrem dolů. Ovšem dle mého osobního názoru se u ostatních produktů kvalita zpracování stále drží na úrovni, na kterou jsme u Applu zvyklí dlouhé roky a na rozdíl od dob iPhone 3G se u běžných produktů jako je iPhone nebo MacBook kvalita posunula nahoru. Kde je vidět extrémní rozdíl v kvalitě zpracování, jsou prémiové produkty jako je Mac Pro nebo Apple Pro XDR displej, který když máte v ruce, máte pocit, že se díváte na produkt od NASA a ne od Applu.

A co vy, máte pocit, že se kvalita produktů od Applu snižuje, nebo je na stále stejné úrovni? Budeme rádi, když se s námi o své zkušenosti podělíte jednak v anketě, ale také v diskusi pod tímto článkem, který samozřejmě vystihuje pouze mé osobní pocity, jako člověka, kterému za posledních 15 let prošel pod rukami každý jeden produkt od Applu.

Dnes nejčtenější

.