Zavřít reklamu

Funkce v nativních Fotkách

Přestože je aplikace Fotky v systémech iOS 16, iPadOS 16 a macOS Ventura ve srovnání s řešením od Googlu poměrně jednoduchá, nabízí spoustu funkcí využívajících umělou inteligenci. Umělé inteligenci můžete v nativních Fotkách vděčit například za možnost kopírovat objekty, vyprodukovat snímky v portrétním režimu nebo automaticky třídit snímky do vzpomínek.

Živý text

Živý text je další působivá funkce, kterou zčásti pohání umělá inteligence. Živý text vám na iPhonu dokáže okamžitě identifikovat, přeložit, převést nebo zkopírovat text na obrázku nebo videu, a funguje samozřejmě také v offline režimu. Rozpoznávání se neomezuje pouze na text, protože operační systémy Apple jsou schopny rozpoznat i grafické prvky. Uživatelé, u kterých je tato možnost k dispozici, mohou na fotografiích identifikovat také plemena domácích zvířat, druhy rostlin, hudební alba, obálky knih a památky.

Návrhy Siri

Návrhy Siri jsou dalším příkladem toho, jak Apple umí do svého ekosystému zakomponovat umělou inteligenci. Návrhy Siri dokáží mimo jiné nabízet doporučení na základě vaší polohy, používání aplikací, zvyků, denní doby a dalších údajů. Zkratky Siri se mohou zobrazit v oznamovacím centru, ve vyhledávání Spotlight, ve widgetu Zkratky Siri a na dalších místech. Po nějaké době používání zařízení si všimnete, že systém na základě vašich obvyklých návyků navrhuje nejrůznější akce a užitečné informace.

Offline diktování

Offline diktování je další efektivní funkce, která se opírá o umělou inteligenci. Místo psaní stačí mluvit a vaše Apple zařízení převede vaši řeč na text. Na této funkci je skvělé to, že funguje zcela offline, což minimalizuje dobu zpracování, kterou potřebují ti, kdo jsou připojeni k pomalým sítím. Pokud jste připojeni k internetu, můžete se také spolehnout na servery společnosti Apple a získat přesnější výsledky, ale to je zcela volitelné.

Funkce pro zdraví a bezpečnost

Apple sází na umělou inteligenci i v případě svých zdravotních a bezpečnostních funkcí. Hodinky Apple Watch například dokážou monitorovat srdeční tep a další faktory, aby včas odhalily potenciální kardiovaskulární potíže. Kromě toho funkce, jako je detekce pádu, spoléhají na několik senzorů, mikrofonů a pohybů, aby přesně rozpoznaly případnou autonehodu. Apple se musel spolehnout na značné množství dat a statistik z reálného života, aby svá zařízení naučil tyto události přesně detekovat.

Dnes nejčtenější

.