Zavřít reklamu

Stalo se již jakousi tradicí, že základní iPhony přebírají novinky z řady Pro s ročním zpožděním. Přesně to má Apple v plánu i letos u iPhonů 15, které vybaví jednak Dynamic Islandem a jednak 48MPx širokoúhlým objektivem, díky kterému budou jablíčkáři schopni fotit na tento objektiv ve vyšším rozlišení. Byla by však chyba si myslet, že dorovnáním počtu MPx se základní iPhony vyrovnají řadě Pro. 

Podle čerstvě zveřejněných informací leakerem Digital Chat Station na Weibu má Apple u iPhonů 15 (Plus) v plánu nasadit do širokoúhlého objektivu oproti řadě Pro menší snímač, což se podepíše na světelnosti. Jinými slovy, základní iPhony 15 (Plus) sice nově zvládnou fotit do 48MPx, avšak za zhoršených světelných podmínek podají oproti řadě Pro horší výkon, stejně jako zachytí méně detailů a tak podobně. Srovnatelné snímky ze základních iPhonů a řady Pro tedy ani letos nebudou, což se však ve výsledku dalo očekávat. Časy, kdy Apple nasazoval stejný typ objektivu na levnější i dražší iPhony jsou totiž již dávno ty tam. Pozitivní je nicméně to, že leaker potvrdil nasazení většího snímače než kterým disponují nynější iPhony 14 Pro (Max), takže minimálně oproti nim by si měly novinky polepšit. To přitom může být svým způsobem paradox, jelikož je pravděpodobné, že po zářijovém představení budou stále levnější než iPhony 14 Pro. Komu tedy půjde o kvalitní fotku, bude pro něj smysluplnější sáhnout po letošním základu, než po loňském high-endu. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.