Zavřít reklamu

Některé hry nestárnou. V minulém týdnu jsme vám přinesli článek, v němž jsme se ohlíželi za hrami z 90. let, přičemž jsme se snažili přijít s takovými tituly, které nejsou zas až tak známé. Dnes uděláme přesně pravý opak a mrkneme se, které videohry udávaly koncem minulého tisíciletí směr. Pojďme tedy na to.

Half-Life

Skvělá fps hra se skvělou grafikou. Na první díl navázal ještě lepší druhý. Hráči již dlouho čekají, zda se ve Valve usmyslí, že by bylo fajn udělat díl třetí. Zatím se ale dle spekulací třetí díl nechystá. Dokázali bychom si ale představit remake prvního.

StarCraft

Nyní se chvíli zdržíme u strategií. StarCraft byl velmi oblíbený a přinesl velmi povedený svět na pohled bitev v budoucnosti. Druhý díl se rovněž vyvedl.

Warcraft 1 a 2

Naprostá legenda. Co začalo jako hezky malovaná strategie skončilo jako MMORPG, které měsíčně platí miliony hráčů. Třetí díl, který vyšel začátkem nového tisíciletí, se hraje dodnes. Navíc dorazil s perfektním českým dabingem.

Age of Empires 2

Série, která se nedávno dočkala nového dílu. Hráči se většinou shodují, že právě druhý díl byl ze všech nejpovedenější. Před pár lety se také dočkal své Definitivní edice.

Heroes of Might and Magic 3

Hra Heroes 3 byla jednu dobu naprostým hitem a znám lidi, kteří ji hrají ještě dnes a dle svých vlastních slov odehráli i tisíce hodin. Opět další perfektní záležitost.

Wolfenstein 3D

Pochopitelně tady nemůže chybět legendární Wolfenstein. Když se řekne „akční hra z 90. let“, můžete se spolehnout, že často uslyšíte právě název této hry.

Quake

Další naprostá klasika, která si udělala jméno především třetím dílem, který se často hrával i na různých LAN akcích.

DOOM

Legenda, skvost, pecka. Doom je prostě nesmrtelný. Hra má své kouzlo. Rozjedete ji takřka na všem a co víc? Můžete si ji stáhnout i v App Store do vašeho iPhonu.

Carmageddon

Pekelná jízda, která dokázala zabavit na opravdu dlouhou dobu.

Unreal Tournament

Skvělé mapy, skvělé zbraně, skvělý multiplayer, skvělá zábava. První Unreal Tournament spatřil světlo světa v roce 1999 a zařadil se mezi nejoblíbenější akční hry své doby.

Colin Mcrae Rally

Opět první díl série, z něhož se vyvinulo spousta pokračování. Ve své době výtečná zábava.

Road Rush

Akční motocyklové závody. Pokud vás chtěl někdo předjet, nebylo nic snazšího než ho skopnout. Zde se na fair play nehrálo.

Duke Nukem 3D

Další jednoznačný symbol akčních her 90. let.

Bulánci

Ačkoli nejde o žádnou světovou pecku, Bulánky hrál v hodině informatiky jednu dobu snad každý žák. Velká polštářová bitva.

Vlak

Opět nejde o nic světového, ale nad některými misemi si ve Vlaku lámal hlavu snad každý nynější třicátník.

Tony Hawk’s Pro Skater

V roce 1999 chtěl každý jezdit na skateboardu. Pokud jste to měli trošku v ruce, dokázali jste v této hře dělat neuvěřitelná komba.

Street Fighter 2

Peckovní řežba, která dokázala zabavit na neskutečně dlouhou dobu. Poklidná ulice, kolem vás chodí turisti a vy se se soupeřem mlátíte hlava nehlava.

Prince of Persia 2

I když většina lidí velebí hlavně první díl z roku 1989, mně osobně se zamlouval více díl druhý. Byl hezčí, ucelenější a jednodušší na ovládání.

SimCity 2000

Skvělá budovatelská strategie, v níž jste budovali vlastní město.

Lemmings

Dostat Lemíky domů. Jediný a zdánlivě jednoduchý úkol, který byl občas velmi zapeklitý.

RollerCoaster Tycoon

Vybudovat si zábavní park byla opravdu zábava. Za mě je tedy ze série Tycoon nejpovedenější Zoo Tycoon, který vyšel na podzim roku 2001. Nicméně taktéž jsem v „mládí“ postavil nespočet horských drah.

NHL 95

V tomto výčtu nemůže samozřejmě chybět ani sportovní klasika v podobě NHL. Těžko vybrat oblíbený díl z 90. let. Který byl ten váš?

Need for Speed: Hot Pursuit

Jako u výše zmíněného titulu je podobný problém i zde. Která hra z 90. let ze série NFS byla vaše oblíbená?

Grand Theft Auto 2

Pro mnohé série GTA začíná až třetím dílem. Nicméně i díly předešlé stojí za zahrání. Snad se tato série brzy rozroste o GTA 6.

Worms

Roztomile vypadající červíci, kteří ale měli bazuky, kulomety a granáty. Pokud jste hráli multiplayer, šlo o neuvěřitelnou zábavu.

 

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.