Zavřít reklamu

Dnešní hry vypadají naprosto senzačně. Grafika kolikrát až bere dech a můžeme se pouze dohadovat, jak budou hry vypadat za několik let. Dnešní hry zabírají na vašem disku často až několik desítek GB. Dříve tomu tak nebylo a skvělé hry se dokázaly vlézt na jedno CD, jehož kapacita byla 700 MB. Pamatuji si na můj úžas jako by to bylo včera, kdy jsem zjistil, že MAFIA se nachází na třech CD. Grafika her byla před nějakými dvaceti pětadvaceti lety chudší, hratelnost jednodušší a rozloha map menší. To ale neznamená, že jsme si nedokázali užít spoustu zábavy. Níže se podíváme na skvělé old-schoolové hry, které byly v devadesátkách hitem. Samozřejmě nedokážeme pokrýt celé spektrum a budeme se snažit vyhnout „profláklým“ titulům (ačkoli to úplně nepůjde). Budeme ale rádi, pokud se v komentářích zmíníte, která stará hra je pro vás osobně no.1.

Prehistorik 2

A začneme od skutečné klasiky, kterou pamatují dnešní pětatřicátníci. Prehistorik 2 byl skvělou skákačkou, v níž jste hráli za pračlověka. Kyjem jste mlátili potvory a sbírali poklady.

 

Descent

3D hra v níž jste byli pilotem vesmírné lodi a vaším úkolem bylo sestřelit nepřátele a dostat se ven. Hra byla zprvu pro mnohé složitější na ovládání. Zábava to ale byla náramná.

Ignition

Skvělá, výborná, úžasná závodní hra, u které se člověk, ačkoli moc map nenabízela, dokázal zabavit na desítky hodin. Plusem bylo, že jste na jedné klávesnici mohli soupeřit s protihráčem.

KKND 2 Krossfire

Výborná strategická hra, která hráče zavedla do období po jaderné válce, kdy lidé bojovali s mutanty, Najednou se ale na Zemi vyskytl nový nepřítel, a sice stroje. Skvělá hra, z jejíhož intra doteď mrazí.

Fish Fillets

Zabrousíme i k nám. Tato hra je logickou hrou od brněnského studia Altar Games, která vyšla v roce 1997. Skvělá zábava. Výtečný dabing a mnohdy opravdu zapeklité mise. Po letech vyšel také druhý díl.

Sonic the Hedgehog 2

Na rozdíl od výše zmíněných titulů jde o značku, která žije do nynějška. Sonic v poslední době dostal jak novou hru, tak také celovečerní film. Kořeny má ale v 90. letech.

Lion King

Filmový Lví král pobláznil miliony dětí. nebylo tedy divu, že se film dočkal také herní adaptace. Šlo o jednoduchou, ale místy docela složitou skákačku.

 

Stunts

Tato hra vyšla v roce 1990 a šlo perfektní závodní počin, který dokázal zabavit na opravdu dlouhou chvíli. Titul se pyšnil také povedeným editorem. těžko se tomu dnes věří, ale před 33 lety šlo o závodní hit.

Diablo

Pro mnoho hráčů je top hrou devadesátých let hra DIablo, která v podstatě položila základy RPG žánru. Hru není třeba představovat. Jde zkrátka o legendu. Nedávno vyšel čtvrtý díl.

Frogger

Žáby nemají jednoduchý život. Své o tom vědí hráči této perfektní skákačky. Frogger žije do nynějších dnů. Obdobu této hry naleznete i na Apple Arcade.

Dnes nejčtenější

.