Zavřít reklamu

Zvuky na pozadí

Zjistili jste, že vám k lepšímu usínání pomáhají nejrůznější relaxační zvuky? Už je nemusíte hledat na YouTube nebo v aplikacích třetích stran. Stačí v Nastavení -> Ovládací centrum přidat do Ovládacího centra kartu Sluch. Poté aktivujte Ovládací centrum, klepněte na dlaždici se symbolem ucha -> Zvuky na pozadí, a vyberte požadovaný zvuk.

Night Shift

Pozitivní vliv na usínání má také funkce Night Shift, která zredukuje míru modrého světla, produkovaného displejem vašeho iPhonu. Pro nastavení a přizpůsobení Night Shift spusťte na iPhonu Nastavení -> Zobrazení a jas, zamiřte o něco níže a klepněte na Night Shift, kde následně můžete upravit vše potřebné.

Režim Spánek

Součástí nativního Zdraví v iOS je také funkce, s jejíž pomocí si můžete přizpůsobit to, jakým způsobem se bude váš iPhone „chovat“ před tím, než se uložíte ke spánku. Pro přizpůsobení režimu spánku spusťte na iPhonu nativní aplikaci Zdraví, vpravo dole klepněte na Prohlížení a v sekci Váš rozvrh klepněte na Rozvrh spánku. Zde můžete nastavit budíky pro jednotlivé dny v týdnu, nastavit večerku, aktivovat zhodnocení spánku a spoustu dalšího.

Spánek v rámci Soustředění

V rámci režimu Soustředění si můžete také nastavit další podrobnosti na dobu, kdy se chystáte do postele. Můžete si zablokovat konkrétní aplikace, přizpůsobit displej iPhonu i Apple Watch, nastavit specifikace ohledně notifikací a spoustu dalšího. Pro přizpůsobení spusťte na iPhonu Nastavení -> Soustředění a klepněte na Spánek.

Ztlumení zvuků

Pokud si před spaním občas přehráváte na iPhonu videa či hudbu, a nepoužíváte sluchátka, určitě uvítáte možnost nastavení automatizaci, v jejímž rámci dojde ihned po aktivaci režimu Nerušit ke snížení hlasitosti přehrávání médií. Na to, jak automatizaci vytvořit v nativní aplikaci Zkratky, se můžete podívat ve fotogalerii pod tímto odstavcem.

​​

Bonusový tip: Pomozte si aplikací

K lepšímu spánku vám mohou pomoci také správné návyky spolu s pozorováním, jaké faktory mají vliv na váš spánek. K vytvoření správných návyků, zaznamenáváním všeho potřebného, ale třeba také s chytrým buzením vám mohou pomoci nejrůznější aplikace pro iPhone a Apple Watch. Některé z těchto aplikací vám také umí poskytnout detailní statistiky o vašem spánku. Pokud se potřebujete inspirovat při výběru těchto aplikací, můžete si přečíst jeden ze starších článků na našem sesterském magazínu.

Dnes nejčtenější

.