Zavřít reklamu

Zalíbil se vám čerstvě představený MacBook Air 15″ natolik, že počítáte s jeho koupí, přičemž jím nahradíte váš stávající Mac? Pak jsou následující řádky přesně pro vás, jelikož vás v nich poradíme, co udělat, když prodáváte nebo darujete svůj starý Mac.

Záloha a přenos dat

Pokud váš Mac prodáváte tehdy, když už máte doma jeho nástupce, určitě si budete chtít na nový stroj přenést veškerá data. V tomto směru pracují zařízení od Applu naprosto skvěle – stačí jen oba počítače zapnout, postavit vedle sebe, u nového počítače zahájit prvotní nastavení a poté zvolit přenos dat do nového Macu. V případě, že nebudete svá data rovnou přenášet do nového počítače, je zapotřebí provést zálohu. Zálohování na iCloud probíhá automaticky, svá data můžete také přetáhnout na externí HDD nebo NAS. V případě, že máte aktivované ukládání dat z Dokumentů a Plochy na iCloud, dojde k jejich automatickému stažení ihned poté, co se na novém Macu přihlásíte k vašemu Apple ID.

Odhlášení z iCloudu a dalších služeb

Před smazáním Macu klikněte v pravém horním rohu obrazovky na  menu -> Předvolby systému -> Apple ID. V panelu na levé straně klikněte na Přehled -> Odhlásit se. Poté na Macu spusťte nativní Zprávy a na liště v horní části obrazovky klikněte na Zprávy -> Předvolby. Klikněte na iMessage a zvolte Odhlásit se. Poté opět klikněte v levém horním rohu obrazovky na  menu -> Předvolby systému. Zvolte Apple ID, v panelu na levé straně klikněte na iCloud a zrušte zaškrtnutí u položky Najít můj Mac.

Smazání disku a odhlášení z iCloudu

Po důkladné záloze všech dat můžete přistoupit k vymazání vašeho Macu. Vypněte počítač tak, jak jste zvyklí, podržte kombinaci kláves Cmd + R a za stálého držení těchto kláves počítač zapněte. Klávesy můžete pustit ve chvíli, kdy se na obrazovce Macu objeví logo společnosti Apple. Spusťte Diskovou utilitu, kliknutím vyberte váš pevný disk a v horní části okna klikněte na Smazat. Následně v hlavním menu programu Zotavení zvolte novou instalaci operačního systému. Na jiném zařízení spusťte iCloud nebo v rozhraní webového prohlížeče přejděte na adresu icloud.com, přihlaste se k vašemu účtu a klikněte na Nastavení účtu. V sekci zařízení klikněte na váš Mac a poté klikněte na křížek u jeho názvu.

Dnes nejčtenější

.