Zavřít reklamu

Jak nainstalovat watchOS 10 je jeden z nejčastějších dotazů, které nám v posledních minutách chodí do mailů, potažmo zpráv na Facebooku a Instagramu. Odpověď na tuto otázku naštěstí velmi dobře známe a v následujících řádcích vám na ní odpovíme.

Jak nainstalovat watchOS 10

Pokud jste měli ve svém zařízení z dřívějška nainstalovaný vývojářský profil, nová beta OS by vám měla být k dispozici. V případě watchOS nicméně mějte na paměti, že je nejprve potřeba nainstalovat vývojářskou betu iOS 17, jelikož jinak vám hodinky instalaci vůbec neumožní.  Pokud tomu tak není, stačí udělat toto:

  1. Přihlaste se na stránkách Apple Developer svým Apple ID
  2. Potvrďte vše potřebné v čele s licenčními podmínkami a tak podobně. Nemějte obavy, vše je zdarma. Přihlašujete se totiž jen do portálu Apple Developer, nikoliv do Apple Developer Programu. Ten stojí standardně 99 dolarů ročně, avšak oproti pouhému přihlášení se do portálu Apple Developer vám nabízí mnohem víc. 
  3. Jakmile jste přihlášení a máte vše potvrzené, odejděte z prohlížeče a otevřete na iPhonu aplikaci Watch a v ní Nastavení
  4. Pokračujte do sekce Obecné a zde zapněte možnost Aktualizace betaverzí. 
  5. Jakmile tak učiníte, měli byste mít na výběr z watchOS 10 Developer Beta, watchOS 9 Public Beta a watchOS 10 Developer Beta.
  6. Zvolte watchOS 10 Developer Beta a nainstalujte jí tak, jak jste zvyklí instalovat jakékoliv aktualizace. 

Letos je tomu vůbec poprvé, co se Apple odhodlal ke zpřístupnění vývojářských beta verzí de facto všem uživatelům zcela zdarma jen za podmínky přihlášení do jeho vývojářského portálu. Až doposud totiž platilo, že bylo potřeba za stahování vývojářských bet zaplatit výše zmíněný poplatek 99 dolarů ročně, což mnozí jablíčkáři obcházeli právě stahováním různých vývojářských profilů na internetu. Zprvu se zdálo, že se tomu pokusí Apple zamezit navázáním beta testování přímo na Apple ID, avšak nyní po aktualizaci nabídky Apple Developer Programu a přihlášení se do Developer portálu je vidět, že udělal pravý opak. 

Vývojářskou verzi instalujete čistě na vlastní nebezpečí a magazín Letem světem Applem nenese žádnou zodpovědnost za ztrátu dat či zničení zařízení.

Dnes nejčtenější

.