Zavřít reklamu

Další týden, další pravidelná dávka povedených tapet od oblíbeného designéra s přezdívkou Basic Apple Guy. Tentokrát se tvůrce nechal při navrhování tapet inspirovat někdejším vtípkem Craiga Federighiho.

Společnost Apple je pověstná tím, že své operační systémy pro Mac vždy pojmenovává tematicky. Kdysi používala třeba názvy velkých kočkovitých šelem, poslední dobou se zase nechává inspirovat rozličnými lokacemi ve Spojených státech. Dnes už jsme na pojmenovávání operačních systémů pro Mac zvyklí. V době, kdy se jednalo o relativně čerstvou novinku, byla ale názvům budoucích aktualizací věnována velká pozornost.

Když měl Craig Federighi na WWDC 2014 představit novou verzi operačního systému pro počítače od Applu, v žertu uvedl, že marketingový tým Applu cestuje po Kalifornii a hledá další název pro operační systém OS X. Vtipkoval také o tom, že připadají v úvahu názvy OS X Oxnard, OS X Weed a OS X Rancho Cucamonga. Právě posledním názvem se při své nedávné tvorbě nechal inspirovat Basic Apple Guy. „Chtěl jsem zkusit, jestli dokážu vytvořit krásnou tapetu této lokality ve stylu macOS,“ uvádí tvůrce, který si podle svých vlastních slov zpočátku pomohl AI nástrojem Midjourney. Na výsledek se můžete podívat ve fotogalerii nad tímto odstavcem, a pokud byste si novou tapetu chtěli stáhnout, můžete tak učinit prostřednictvím odkazů níže.

Dnes nejčtenější

.