Zavřít reklamu

Jedna aplikace pro všechny účty

Pokud máte více e-mailových účtů, možná si poštu z jednoho vyzvedáváte ve webovém prohlížeči, pro další účet používáte nativní Mail a pro další třeba zase některou z aplikací třetích stran. V rámci zachování maximální produktivity je ale určitě lepší sloučit všechny účty do jedné aplikace. Skvělý je například Spark Mail, majitelé Maců mají k dispozici i bezplatnou verzi Outlooku.

Přehledná plocha

Možná vás překvapí, jak velký vliv na váš výkon a produktivitu může mít čistá, přehledná plocha Macu. Plochu Macu můžete udržovat přehlednou za pomoci složek, sad, využívat různé možnosti zobrazení a řazení, nebo ji třeba ponechat zcela prázdnou a k aplikacím přistupovat přes Dock.

Více uživatelských účtů

Mít na Macu založeno více uživatelských účtů přijde vždycky vhod. Ostatně, i když váš MacBook používáte jen vy, můžete vytvořit jeden účet pro pracovní účely, jeden pro osobní, a jeden třeba pro hosta. Pro vytvoření nového účtu na Macu klikněte v levém horním rohu obrazovky na  menu -> Nastavení systému -> Uživatelé a skupiny, kde kliknete na Přidat účet.

Text Clipping – výstřižky textu

TextCllipping je skvělá, ale málo využívaná funkce na Macu, která vám umožňuje okamžitě ukládat úryvky a části textů, které jsou pro vás důležité. Její použití je velmi jednoduché – stačí jen v okně označit příslušnou část textu a poté ji odsunout stranou na plochu nebo do okna Finderu.

Mission Control

Další funkce, která vám výrazně usnadní a zefektivní práci na MacBooku, je Mission Control. Aktivovat ji můžete potažením tří nebo čtyř prstů po trackpadu směrem nahoru, a jejím prostřednictvím můžete spravovat okna otevřených aplikací.

Dnes nejčtenější

.