Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že internetový prohlížeč Google Chrome na Mac OS nepatří mezi ty nejúspornější. Nyní však Google přichází s nejnovější optimalizací, která by měla výrazně šetřit výdrž baterie

V dnešním příspěvku na blogu Google uvádí, že po aktuaulizaci aplikace na jedno plné nabití lze 13″ MacBook Pro M2 s prohlížečem Chrome používat k procházení internetu po dobu 17 hodin nebo sledování YouTube po dobu 18 hodin. Díky vylepšení režimu Energy Saver se tak doba procházení prodlouží o dalších 30 minut snížením zbytečných úloh na pozadí. Přestože Google jako modelový příklad zvolil MacBook Pro M2, zlepšení by podle společnosti měli pocítit i uživatelé starších počítačů Mac.

Pro prodloužení výdrže baterie Google provedl změny, které zahrnují vyladění prvků iframe, časovačů JavaScriptu tak, aby probouzely procesor méně často, zefektivnění datových struktur za účelem optimalizace přístupu a odstranění zbytečného překreslování. Google plánuje v budoucnu pokračovat v optimalizaci směrem k dalšímu snížení spotřeby, což je jistě dobrou zprávou pro všechny, kteří si tento prohlížeč oblíbili. Prohlížeč Chrome pro počítače Mac lze stáhnout z webu společnosti Google. Verze 110 byla vydána minulý týden.

Dnes nejčtenější

.