Zavřít reklamu

Chytré hodinky od Applu si od dob svého uvedení na trh stihly připsat na konto celou řadu případů, kdy svým majitelům zachránily život. Jeden z nejnovějších případů tohoto typu hovoří o uživateli, u kterého jeho Apple Watch Series 7 včas detekovaly nebezpečnou zdravotní komplikaci.

Hodinky Apple Watch pomohly svému majiteli zachránit život, protože ho upozornily na zrychlený tep po probuzení spánku. Nakonec se ukázalo, že se jednalo o případ závažného vnitřního krvácení. Apple Watch nabízí celou řadu různých upozornění, která uživatelům pomáhají sledovat jejich zdravotní stav, včetně upozornění týkajících se tepové frekvence. Právě tato zmíněná funkce zachránila jednomu z uživatelů diskuzní platformy Reddit život.

Příspěvek, který ve čtvrtek zveřejnil uživatel s přezdívkou „digitalmofo“ na subredditu r/AppleWatch stručně popisuje, jak hodinky dokázaly včas upozornit na zdravotní problém. Týden před zveřejněním příspěvku uživatel nastavil svůj iPhone a hodinky Apple Watch na režim Nerušit v práci a poté, co se cítil unavený při obědě, si rychle zdříml na gauči. Po zdřímnutí se mu na hodinkách Apple Watch zobrazilo nejméně 10 oznámení, že se mu zrychluje tep. Po spatření těchto oznámení se redditor po zbytek dne omluvil z práce, aby se pokusil rychlý tep omezit, ale bezvýsledně. Videohovor s lékařem uživatele přiměl ke kontrole časů a tepové frekvence, jakož i hladiny kyslíku, přičemž lékař rozhodl o zavolání záchranné služby. Lékařský personál záchranné služby se nejprve domníval, že jde o infarkt, než zjistil, že jde ve skutečnosti o krvácení do trávicího traktu.

V pozdějším následném příspěvku uživatel vysvětluje, že ztratil pět litrů krve, přičemž endoskopie odhalila diagnózu zánětu jícnu, zánětu žaludku, dvanácterníku a kýly, díky včasnému odhalení problému se ale v nemocnici dočkal transfúze, která mu zachránila život. „Nebýt mých hodinek Apple Watch, prostě bych omdlel a zemřel, aniž bych se o tom dozvěděl,“ uvedl dotyčný.

Dnes nejčtenější

.