Zavřít reklamu

Turnaj bojových sportů Fight Night Challenge postihla noční můra všech, kteří cokoli vysílají živě. Celou webovou stránku organizace postihl výpadek. Tento požár pak naštěstí velmi rychle pomohly uhasit i posily z Oktagonu, na jehož platformě Oktagon.tv přenos následně běžel. „Přišlo nám samozřejmé podat pomocnou ruku,“ okomentoval situaci Managing Director Oktagonu Petr Filipec.

„Když to přeženu, povedl se nám vánoční zázrak,“ říká teď už s úsměvem jeden z vrcholných představitelů Oktagonu. Ale 27. 12. ve večerních hodinách mu do smíchu opravdu nebylo. Kolem sedmé hodiny večer mu zazvonil telefon od spolumajitele organizace Pala Nerudy. Fight Night Challenge má problém s přenosem a nefunkční web. Dokážeme to přesměrovat na Oktagon.tv? Dlouhodobě nadstandardní vztahy mezi ředitelem FNC Attilou Véghem a Oktagonem pomohly v krátkém čase rozeběhnout náhradní řešení. „Celá stránka Fight Night Challenge byla nefunkční. A to i přesto, že včera (26. 12., pozn. red.) bylo vše na našich stránkách otestováno. Vše fungovalo, platební brána, PPV… ale přihlásilo se prostě hrozně moc lidí. Samozřejmě k tomu budou reakce, že i minule byl velký nápor, ale tam byl zas úplně jiný problém,“ řekl k tématu vítěz Zápasu století.

Petr Filipec rychle aktivoval kolegy, kteří mají na starosti streamovací služby a během čtvrt hodiny se Fight Night Challenge povedlo přenést na platformu největší československé organizace a za dalších cca 20 minut se povedlo nastavit konfiguraci přenosu, takže za zhruba půl hodiny se povedlo spustit stream na platformě Oktagon.tv. 

Část diváků si sice stěžovala, že se přenos sekal, ale naštěstí se jednalo o menší procento sledujících a většina diváků měla jen minimální množství problémů. „Bylo riziko, že tento problém, který byl během přenosu zaznamenán a který byl způsoben vinou nesprávné konfigurace přenosového vozu, může nastat,“ zmínil ředitel Oktagonu. „Standardně se veškeré věci pro přenos testují zhruba týden, na což teď pochopitelně nebyl čas. Přišlo nám samozřejmé podat pomocnou ruku. Dělalo nás na tom dohromady 7 z týmů support a IT a kontinuálně se snažili ladit správné nastavení, opravovat a komunikovat s lidmi a je skvělé, že jsme to stihli v takto krátkém čase a pomohli jsme zachránit galavečer bojových sportů. Ještě bych chtěl vyzvednout naši partnerskou společnost Tivio, která prakticky okamžitě dokázala nahodit infrastrukturu potřebnou pro streamování a velký díl úspěchu jde samozřejmě i za nimi.“

oktagon mma

Dnes nejčtenější

.