Zavřít reklamu

V novém operačním systému iOS 16 došlo ke kompletnímu přepracování zamknuté obrazovky. Těch si uživatelé mohou nově vytvořit více a pracovat v nich s widgety a mnohými předvolbami. Společně s tím se ale také kompletně změnil způsob toho, jak jsme doposud celkově nastavovali a spravovali tapety, a to nejen na zamknuté obrazovce, ale i na té domovské. Mnoho uživatelů si na nový způsob správy tapet v rámci iOS 16 nemůže zvyknout a ve skutečnosti se tak úplně není čemu divit. I nadále působí nové rozhraní zmateně a uživatelé mají problém se v něm jednoduše orientovat. Tak jednoduchý postup, kterým změna tapety je, se stal pro mnohé opravdu složitým.

Jak na iPhone změnit tapetu domovské obrazovky

Alespoň malou dobrou zprávou ale je, že se Apple postupně snaží nové rozhraní vylepšovat, aby bylo jednodušší a pochopitelnější. Daří se mu to minimálně v aktuálním iOS 16.1, kde už změna tapety domovské obrazovky není složitým úkonem, ale znova opravdu jednoduchým. Je totiž třeba si uvědomit, že veškeré změny není nutné provádět přímo přes správu zamknuté obrazovky – tento postup je zbytečně zdlouhavý a zkrátka zbytečný. Pokud byste tedy někdy chtěli změnit tapetu pouze domovské obrazovky, postupujte následovně:

  • Prvně na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte níže a rozklikněte sekci Tapeta.
  • Zde si pak přejetím prstu najděte sadu, kterou chcete upravit.
  • Následně u domovské obrazovky (napravo) klepněte dole na Přizpůsobit.
  • Tímto se otevře rozhraní, ve kterém už lze tapetu jednoduše změnit.
  • Nakonec, jakmile budete mít hotovo, stačí klepnout na Hotovo vpravo nahoře.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu aktuálně jednoduše a rychle změnit tapetu pouze domovské obrazovky. Nové rozhraní, které se zobrazí, není vůbec složité a můžete si v něm vybrat, zdali chcete využít barvu, přechod či vlastní fotku, popřípadě lze jedním kliknutím tapetu spárovat se zamknutou obrazovkou. Kromě toho lze využít také efekt rozostření, který se může některým uživatelům hodit. Naprosto stejně v rámci této sekce můžete také kompletně měnit zamknutou obrazovku.

Dnes nejčtenější

.