Zavřít reklamu

Pokud jste někdy v minulosti využívali Android, tak jistě víte, že si na něm můžete nastavit úplně libovolné ikony aplikací, a to jednoduše a rychle. Na jablečném iOS byste však tuto funkci hledali marně, a pokud změnu ikony nenabízí samotná aplikace, tak máte oficiálně smůlu. Díky nativní aplikaci Zkratky však uživatelé mohou tuto nevýhodu obejít a vytvořit si zkratky pro spuštění aplikací s vlastní ikonou, které se pak umístí na plochu. Problém je ale v tom, že po otevření této zkratky se v horní části displeje objeví oznámení o této skutečnosti, což způsobuje prodlevu před spuštěním samotné aplikace.

Dobrou zprávou ale je, že pokud vlastníte iPhone 14 Pro (Max) a chtěli byste využívat vlastní ikony aplikací, tak je pro vás celý postup o mnoho příjemnější, a to díky Dynamic Island. Zatímco na ostatních jablečných telefonech se po spuštění zkratky zobrazuje zmíněné oznámení, které způsobuje prodlevu, tak na nejnovějším iPhonu 14 Pro (Max) je tohle oznámení přeneseno právě do dynamického ostrůvku a navíc nedochází ke způsobení prodlevy. Pokud tedy na nejnovější vlajkové lodi pomocí zkratky s jinou ikonou spustíte aplikaci, tak na nic nemusíte čekat a samotné spuštění vám potvrdí dynamický ostrůvek jen skrze malou fajfku. Informoval o tom Parker Ortolani skrze svůj tweet s videem, který přikládám níže.

Pravdou je, že výše zmíněná možnost pro nastavení vlastních ikon aplikací skrze Zkratky nebyla dlouho k dispozici. Dočkali jsme se až s příchodem iOS 14.3, kde se po spuštění jakékoliv zkratky konečně přestala prvně zobrazovat celá aplikace Zkratky, ale pouze malé oznámení v horní části obrazovky. Tímto krokem tak začaly mimo jiné vznikat všemožné aplikace (viz tento článek), díky kterým si můžete jen pomocí pár klepnutí kompletně změnit vzhled domovské obrazovky a využít zcela jiné ikony. Ano, samozřejmě je celý tento postup oproti Androidu šíleně složitý, systém iOS je však prostě a jednoduše uzavřený a podobné možnosti nepodporuje. Naštěstí ale existují chytří jablíčkáři, kteří jsou schopni obejít snad úplně všechna omezení.

Dnes nejčtenější

.