Zavřít reklamu

iPhone 14 always-on je funkce, o které se ve spojení s chystanými jablečnými telefony mluví asi nejvíce. Hned na začátek je nutné říct, že always-on displej prakticky na sto procent nabídne pouze dražší varianta Pro, potažmo Pro Max. O příchodu always-on displeje se mluví již po dobu několika let a aktuálně to vypadá, že právě iPhone 14 Pro (Max) bude v tomto ohledu průkopníkem. Tento typ displeje již samozřejmě delší dobu nabízí konkurenční výrobci, je ale jasné, že Apple zase přijde s něčím na víc. Co všechno by se mohlo na always-on displeji iPhonu 14 Pro (Max) zobrazovat?

Čas a datum

Je naprosto jasné, že stejně jako u ostatních zařízení s always-on, tak i u iPhonů se bude zobrazovat hlavně aktuální čas a datum. Kromě toho by se měl ve stejném místě zobrazovat i budík, tedy samozřejmě pokud jej nastavíte. Někteří z vás se dost možná ptají, jaký bude design – dobrou zprávou je, že na tohle máme odpověď už nyní. Přišel s ní operační systém iOS 16, ve kterém si můžeme změnit vzhled zamknuté obrazovky a je prakticky jasné, že styl času a data zůstane stejný jak v klasickém režimu, tak při vyobrazení always-on. Přizpůsobení tedy rozhodně bude možné.

AlwaysOn

Widgety

Dalšími prvky, které by se mohly zobrazovat na always-on displeji, jsou samozřejmě widgety. Stejně jako v případě času a data, tak i v případě widgetů máme již nyní díky změnám v iOS 16 jasno, jak budou vypadat. Opět se jedná o stejný scénář, což znamená, že widgety budou zobrazeny pod časem s tím, že si uživatel bude moci vybrat z několika dostupných. Zobrazit si tak bude moci například počasí, stav baterie ostatních zařízení, události v kalendáři apod. Veškeré widgety si můžete prohlédnout ve článku níže.

Horní lišta

S velkou pravděpodobností budou na always-on displeji vyobrazeny také prvky, které se nachází v horní liště. Konkrétně se bude zcela jistě jednat o stav signálu, Wi-Fi a nabití baterie. Otázkou zůstává, zdali se bude zobrazovat také část nalevo od výřezu, kde se zobrazují ikony informují například o aktivním stavu soustředění, využívání polohových služeb či název operátora. A pokud se Apple nerozhodne v always-on zobrazit horní lištu, doufejme, že zobrazí alespoň stav baterie, což by si mnoho uživatelů přálo.

Přehrávač hudby

Patříte mezi milovníky hudby? Pokud ano, tak pro vás mám dobrou zprávu. Na always-on displeji nových iPhonů 14 Pro (Max) by se totiž mohl zobrazovat také přehrávač hudby. To znamená, že by byl zobrazen název aktuálně přehrávané skladby, společně se jménem interpreta a dalšími informacemi. Kromě toho by se ale měl zobrazovat také čas přehrávání, společně s možností pro pozastavení či přeskočení – prakticky stejně, jako je tomu při klasickém přehrávání hudby.

Oznámení z aplikací

Apple by u always-on neměl zapomenout ani na oznámení, která vám rozhodně neuniknou. Uživatelům se samozřejmě nebudou zobrazovat jednotlivá oznámení v celém znění. Namísto toho by se pod časem, popřípadě pod widgety, měly objevovat ikony aplikací, ve kterých na vás čeká oznámení. Pokud byste pak na jednu z těchto ikon klepnuli, tak byste se ihned mohli do konkrétní aplikace přesunout, což určitě přijde vhod.

always-on-displej_iphone_fb

Dnes nejčtenější

.