Zavřít reklamu

Jak nejrychleji nabít iPhone by mohlo zajímat každého uživatele jablečných telefonů. Čas od času se totiž každý z nás ocitne například v situaci, kdy potřebujeme za chvíli odejít z domu, ale zjistíme, že je iPhone na pokraji vybití. V takovém případě ihned běžíme k nejbližší nabíječce a modlíme se, aby se jablečný telefon zvládl dostatečně nabít. Pokud se tedy chcete do budoucna na podobnou situaci připravit, tak v tomto článku najdete 5 tipů, které vám s nejrychlejším nabitím vašeho iPhonu pomohou.

Základem je výkonný adaptér

Chcete-li zajistit nejrychlejší nabití iPhonu, tak je naprostým základem výkonný rychlonabíjecí adaptér – přes to nejede vlak. I přesto, že je tady s námi rychlonabíjení už opravdu dlouho, tak samotný Apple s ním ve srovnání s konkurencí přišel relativně pozdě. A vzhledem k tomu v dnešní době uživatelé často i nadále využívají zastaralé a pomalé 5W nabíječky, které jsou sice funkční, ale ve skutečnosti vskutku omezující, jelikož nabíjí iPhone opravdu velmi pomalu. Rychlonabíjení podporuje každý iPhone 8 či X a novější s tím, že ideální volbou je 20W adaptér a k tomu příslušený USB-C – Lightning kabel, viz odkazy níže. Tento adaptér a kabel dokáže nabít iPhone z 0 na 50 % za pouhých 30 minut.

20W adaptér Apple koupíte zde
USB-C – Lightning kabel koupíte zde

Aktivujte režim Letadlo a vypněte Wi-Fi a Bluetooth

Aby iPhone mohl fungovat tak, jak většina z nás potřebuje, tak musí být připojený k internetu a zároveň by měl mít také zapnuté Bluetooth. Pravdou ale je, že pokud jsou mobilní data, Wi-Fi i Bluetooth aktivní, tak i pouze na pozadí při nevyužívání spotřebovávají energii. To znamená, že nabíjení není tak rychlé, jak by mohlo být. Pro zrychlení tak stačí na vašem iPhonu aktivovat režim Letadlo, a poté vypnout Wi-Fi a Bluetooth. Všechno tohle lze provést v ovládacím centru.

Zapněte režim nízké spotřeby

Čím více se vám podaří minimalizovat práci systému na pozadí, tak tím rychleji svůj iPhone nabijete. I z toho důvodu je ideální v případě potřeby aktivovat režim nízké spotřeby. Ten konkrétně provede několik věcí, díky kterým se spotřeba baterie sníží – primárně sníží výkon zařízení a deaktivuje aktualizace dat aplikací na pozadí, což rozhodně přijde vhod. Režim nízké spotřeby lze aktivovat v Nastavení → Baterie, popřípadě tuto možnost můžete najít i v ovládacím centru.

Zachovejte ideální teplotu

Čím větším výkonem nabíjíte baterii vašeho jablečného telefonu, tak tím větší teplo vzniká. To je mimo jiné důvod, proč je rychlonabíjení nejrychlejší v prvních 50 % – později se totiž výkon omezí z důvodu rizika vysokých teplot. Nejen při rychlonabíjení je tedy důležité zachovat ideální teplotu vašeho iPhonu. Pokud totiž systém zaregistruje, že je teplota příliš vysoká, tak samozřejmě výkon automaticky sníží. Z toho důvodu byste neměli iPhone nabíjet na přímém slunci, pod polštářem a na jiném podobném místě, kde nemůže „dýchat“. Ideální je například nabíjení na stole či na nočním stolku, kde je okolo dostatek volného prostoru pro zachování ideálních teplot.

teplota baterie iphone ipad apple watch

Nepoužívejte iPhone při nabíjení

Poslední tip v tomto článku je jednoduchý – chcete-li zajistit nejrychlejší nabíjení, tak je při něm nutné iPhone nepoužívat. Cokoliv na něm totiž začnete dělat, tak automaticky začne využívat energii baterie. Už jen to, že aktivujete displej, znamená zpomalení nabíjení. Displej je navíc k tomu jednou z hlavních součástí, které využívají nejvíce energie pro svůj provoz. iPhone tedy pro rychlé nabíjení odložte bokem a nechte ho dělat svou práci. Mezitím se můžete například přichystat či provádět jakékoliv jiné záležitosti.

Dnes nejčtenější

.