Zavřít reklamu

Duplicitní data jsou nepotřebná a prakticky úplně zbytečná – ve většině případech pouze zbytečně zabírají místo v úložišti, popřípadě způsobují nepořádek. S příchodem operačního systému iOS 16 jsme se však dočkali mnoha nových funkcí, mezi kterými nechybí ani správa duplicitních dat. Již jsme se společně podívali na to, jakým způsobem lze v tomto novém systému pro iPhony jednoduše zobrazit a odstranit duplicitní fotografie, kromě toho je však v iOS 16 konečně možné sloučit duplicitní kontakty, což bylo v minulosti nutné řešit s využitím aplikací třetí strany.

iOS 16: Jak smazat duplicitní kontakty

V případě, že máte v iOS uložené nějaké duplicitní kontakty, tak to rozhodně nedělá dobrotu a spíše naopak můžete být zmateni z toho, který kontakt vlastně máte u konkrétní osoby využívat. Aplikace Kontakty v iOS 16 však dokáže všechny tyto duplicitní kontakty vyhledat s tím, že si je následně můžete zobrazit a případně sloučit, popřípadě ignorovat. Postup pro zobrazení rozhraní pro správu duplicitních kontaktů je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Kontakty.
    • Anebo stačí přejít do aplikace Telefon, kde se ve spodní části obrazovky přepněte do sekce Kontakty.
  • Zde pak úplně nahoře, pod vaší vizitkou, klepněte na Byly nalezeny duplikáty.
  • V rozhraní, které se zobrazí, pak už jen stačí s duplicitními kontakty udělat pořádek.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu s nainstalovaným iOS 16 jednoduše vyřešit veškeré duplicitní kontakty. Konkrétně existuje hned několik možností řešení. Po přesunutí do zmíněného rozhraní můžete klepnout na Sloučit, čímž se veškeré kontakty sloučí, anebo můžete naopak klepnout na Ignorovat vše vše pro odstranění všech upozornění na duplicity. Anebo je možné jednotlivé záznamy řešit individuálně rozkliknutím, kde pak podle potřeby klepněte na Sloučit nebo Ignorovat.

Dnes nejčtenější

.