Zavřít reklamu

iPhone s vámi „komunikuje“ různými způsoby. Primárně samozřejmě zobrazuje obsah na obrazovce, sekundárně však také vydává zvuky a případě i haptickou odezvu, tedy vibrace. Zvuk se přehrává například při sledování médií, kromě toho je ale také přehráván v případě, že vám přijde nějaká notifikace, abyste o ní věděli. V neposlední řadě pak dochází ve výchozím nastavení k vydání zvuku při psaní na klávesnici a při zamknutí vašeho jablečného telefonu. Ono klapání klávesnice je jednoduše řečeno ikonické a díky zvuku zamknutí zase víte, že jste svůj iPhone doopravdy uzamknuli a neodkládáte jej odemknutý.

Jak na iPhone deaktivovat zvuky klávesnice a zamknutí

Každý uživatel je však jiný a každému vyhovuje něco jiného. Existují tak samozřejmě i takoví uživatelé, kteří se za každou cenu snaží zvuky, jenž iPhone vydává, co nejvíce omezit. Kompletního umlčení jablečného telefonu lze docílit aktivací tichého režimu prostřednictvím přepínače na jeho těle, každopádně se ve mnohých případech nemusí jednat o ideální volbu, jelikož tak přijdete i o zvuky notifikací. Dobrou zprávou ale je, že klapání klávesnice a zvuk zamknutí jablečného telefonu můžete jednoduše deaktivovat. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a otevřete sekci Zvuk a haptika.
  • Následně se na další obrazovce přesuňte úplně dolů, kde věnujte pozornost předposlední kategorii.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Klapání klávesnice či Zvuk zámku.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem jablečném telefonu vypnout zvuk klávesnice, který se ozývá při psaní, a zvuk zámku, který jde zase slyšet po každém uzamknutí zařízení. Jestliže vám tedy tyto zvuky nevyhovují, tak už víte, jakým způsobem je můžete deaktivovat. Ve výše uvedené sekci můžete mimo jiné samozřejmě měnit zvuky vyzvánění a oznámení, (de)aktivovat bezpečnost sluchátek, nastavit vibrace, (de)aktivovat možnost pro změnu hlasitosti zvonění a výstrah tlačítky či kompletně vypnout systémovou haptiku.

Dnes nejčtenější

.