Zavřít reklamu

Příznivci sledování nejrůznějších YouTube videí již dávno nemusí být nutně odkázáni pouze na webovou verzi této platformy. V App Storu je ke stažení příslušná aplikace, kterou navíc její tvůrci neustále obohacují o nové a nové funkce. V dnešním článku vám prozradíme pět tipů a triků, díky kterým si YouTube na iPhonu užijete opravdu naplno.

Úprava předvoleb kvality videa

Pokud jde o sledování videí na platformě YouTube, všichni jistě preferujeme co možná nejvyšší kvalitu. Ve chvíli, kdy jste ale připojeni na mobilní data, s sebou streamování ve vyšší kvalitě nese „vedlejší účinky“ v podobě vyšší spotřeby příslušných dat. Kvalitu streamování na datech si ale můžete snadno upravit. V aplikaci YouTube klepněte na ikonku vašeho profilu a poté zvolte Nastavení -> Předvolby kvality videa -> Přes mobilní síť. Zde v závěru klepněte na variantu Spořič dat.

Zvětšení na celou obrazovku

Pokud na YouTube sledujete video ve fullscreen zobrazení, může se na první pohled zdát, že se ani v tomto režimu není možné zcela zbavit tmavých rámečků okolo videa. Skutečnost je ale jiná, a řešení je velice snadné a svým způsobem logické. Pro odstranění černých rámečků kolem videa a jeho zvětšení na skutečně celou obrazovku stačí zkrátka jen provést gesto roztažení dvěma prsty.

Trvalý full-screen

Pokud jste zjistili, že vám skutečně více vyhovuje sledovat videa v zobrazení přes celou obrazovku bez tmavých rámečků, můžete tuto předvolbu v aplikaci YouTube nastavit jako trvalou. Klepněte na ikonku vašeho profilu a zvolte Nastavení. Klepněte na Obecné, a poté aktivujte položku Přiblížit na celou obrazovku.

Anonymní režim

Rozhodli jste se intenzivně sledovat soudní proces mezi Johnnym Deppem a Amber Heard, ale zároveň nechcete, aby sledování těchto videí ovlivnilo algoritmus, na jehož základě vám YouTube doporučuje další videa ke zhlédnutí? Pak není nic jednoduššího než ke sledování těchto videí využít anonymní režim. Klepněte na ikonku vašeho profilu, a poté jednoduše přejděte do anonymního režimu tak, že klepnete na položku Zapnout anonymní režim.

Čas strávený u videí

Máte pocit, že poslední dobou trávíte sledováním YouTube videí zbytečně moc času? A co když se vám to jenom zdá? Aplikace YouTube naštěstí nabízí možnost zjištění, kolik času s ní skutečně trávíte. Pro zjištění těchto údajů klepněte na ikonku vašeho profilu a poté klepněte na položku Doba přehrávání. Zde můžete nejen sledovat statistiky vašeho sledování YouTube, ale také aktivovat připomenutí přestávky či večerky.

Dnes nejčtenější

.