Zavřít reklamu

Když se řekne filmová streamovací služba, tak si většina z nás představí Netflix. Ten na celém světě využívá již více než 200 milionů uživatelů, což znamená, že je Netflix jednou z nejpopulárnějších služeb vůbec. Pryč už jsou ty doby, kdy jsme různé filmy hledali či stahovali z internetu. Nyní je o mnoho jednodušší zaplatit pár stovek měsíčně za službu, která vám zpřístupní nespočet filmů, seriálů a dalších titulů, ze kterých si zajisté vyberete. Jestliže patříte mezi uživatele Netflixu, tak by se vám mohl líbit tento článek, ve kterém se podíváme na 5 tipů a triků pro tuto službu. Vrhněme se přímo na věc.

Odstranění historie sledování

Mnoho z nás se na různé seriály dívá společně s partnerem nebo partnerkou. Jakmile se na nějaký seriál společně začnete dívat, tak ve většině případech platí nepsané pravidlo, kdy se na žádný z následujících dílů nebudete dívat sami. Pokud jste se někdy v takové situace ocitli, tak mi dáte zapravdu když řeknu, že je to doopravdy velmi obtížné – ještě navíc v případě, že je seriál opravdu skvělý. Občas je chtíč tak moc velký, že porušíte pravidlo a jeden díl si dopředu pustíte. Abyste však v takovém případě byli nenápadní, tak je nutné odstranit historii sledování, díky které by vaše drahá polovička mohla zjistit, že jste se na následující díl dívali sami. Historii sledování odstraníte tak, že přejdete na stránky Netflixu, kde se následně přihlaste k vašemu účtu a profilu. Pak vpravo nahoře klepněte na ikonu profilu, z menu vyberte Account, a poté sjeďte níže k sekci Profile & Parental Controls, kde si rozklikněte profil, u kterého chcete historii smazat. Následně se přesuňte do Viewing activity, kde už stačí historii sledování odstranit.

Využívání To se mi (ne)líbí a profilů

Pokud si na Netflixu přehrajete nějaký film či seriál, tak získáte možnost pro jeho hodnocení, a to prostřednictvím palce nahoru či dolů. Vědět byste ale měli to, že hodnocení u jednotlivých pořadů není jen tak pro srandu – ba naopak je velmi důležité, tedy pokud chcete, aby vám Netflix následně nabízel takové filmy a seriály, které by se vám mohly líbit. Právě díky hodnocení dokáže Netflix určit, že se vám nějaký pořad (ne)líbí, a poté s tím dále počítá při doporučování následujících pořadů. Jestliže tedy dáte palec nahoru nějakému filmu se sci-fi žánrem, tak si můžete být jistí, že vám právě tento žánr bude Netflix nabízet více než ostatní. Jednoduše se tak budete dívat jen na takový obsah, který vás bude doopravdy zajímat.

Tajné kódy

Jestliže se zrovna nacházíte na úvodní stránce Netflixu a hledáte, na co se budete dívat, tak jste si zajisté všimli, že jsou jednotlivé tituly rozdělené do několika kategorií. V horních řádcích se nachází například výběr TOP filmů a seriálů, níže pak naleznete třeba takové tituly, které jsou podobné těm, na které jste se nedávno dívali a mohly by vás tak zajímat. Jakmile tyto zajímavé kategorie projdete, tak se vám začnou zobrazovat tituly s určitými žánry. Pravdou ale je, že někteří uživatelé mohou mít „žánrové chutě“ opravdu zvláštní – a přesně proto jsou tady tajné kódy pro Netflix. Právě díky nim si můžete jednoduše vyfiltrovat filmy a seriály z naprosto specifických žánrů. Máte například rádi lesbičky? Můžete si nechat vyhledat filmy a seriály s lesbičkami. Vyznáváte Satana? Není problém, můžete si nechat zobrazit takové tituly, ve kterých se Satan nachází. Každý tento specifický žánr má svůj vlastní kód, který pak stačí zadat na konec následujícího odkazu, za poslední lomítko: https://www.netflix.com/browse/genre/. Kde ale tajné kódy sehnat? Stačí přejít například na stránky Netflixhiddencodes. Více info o tajných kódech na Netflixu najdete ve článku níže.

Vypnutí zobrazování náhledů

V případě, že na Netflixu vybíráte nějaký pořad, tak se vám ve výchozím nastavení po jeho vybrání automaticky spustí ukázka. Pravdou je, že pokud hledáte nějaký film či seriál, tak vám tento náhled dokáže velice usnadnit výběr, jelikož zjistíte, co od titulu můžete čekat. Některým uživatelům ale tyto náhledy nevyhovují, a to jednak kvůli tomu, že ukázky toho často prozradí až moc, a jednak kvůli tomu, že mohou při vybírání rušit. Dobrou zprávou je, že náhledy pořadů lze na Netflixu deaktivovat – a nejedná se o  nic složitého. Prvně je nutné, abyste přešli na stránky Netflixu, kde se následně přihlaste k vašemu účtu a profilu. Následně vpravo nahoře vyberte možnost Manage Profiles, a poté klepněte na ikonu tužky u profilu, u kterého chcete zobrazování náhledů deaktivovat. Následně už jen stačí deaktivovat možnost Autoplay previews while browsing on all devices a nakonec volbu uložit klepnutím na Save.

Nevíte, na co se dívat?

Jak už jsem zmínil výše, tak se Netflix všemožnými způsoby snaží o to, aby vám poradil, na co se vlastně máte dívat. Využívá k tomu opravdu pokročilé algoritmy, které vyhodnocují nespočet různých aspektů, podle kterých se pak určí, jaké pořady by pro vás mohly být ty pravé. V určitých případech však zkrátka a jednoduše nemůžete delší dobu najít pořad, který by vás nějakým způsobem zaujal. Přesně pro tyto případy existuje kolo štěstí, ve kterém si pomocí pár klepnutí vylosujete, na co se budete dívat. Buď můžete štěstí vyzkoušet na maximum tak, že s kolem pouze zatočíte, popřípadě si předem můžete nastavit několik parametrů, například žánr, hodnocení či typ, se kterými bude kolo štěstí počítat. Kolo štěstí můžete roztočit pomocí tohoto odkazu.

Dnes nejčtenější

.