Zavřít reklamu

Když vám na iPhone přijde jakákoliv notifikace, tak dojde k rozsvícení displeje, zároveň se pak může ozvat zvuk či vibrace. Pokud jablečný telefon využíváte již delší dobu, tak jste si s největší pravděpodobností na tento způsob oznamování zvykli – a ve finále to funguje stejně i u konkurenčních zařízení. Avšak v případě, že vám klasická forma upozornění na příchozí notifikaci nedostačuje, tak pro vás mám skvělý tip. Na iPhone si totiž můžete nastavit upozornění LED bleskem, což znamená, že pokud vám přijde nějaká notifikace, popřípadě pokud vám někdo začne volat, tak začne blikat LED dioda na zadní straně vašeho iPhonu.

Jak na iPhone nastavit upozornění LED bleskem

Výše zmíněná předvolba pro upozornění LED bleskem je u některých uživatelů velmi oblíbená a dost možná už jste ji nejednou u někoho viděli. Dobrou zprávou je, že aktivace rozhodně není složitá – jedná se totiž o funkci, která je přímo součástí iOS. Primárně je tato funkce určená především pro neslyšící uživatele, kteří mohou příchozí notifikace jednoduše přeslechnout. Díky zablikání LED diody si však příchozí notifikace všimnou vizuálně prakticky okamžitě. Aktivaci provedete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte kolonku Zpřístupnění.
  • Následně se opět přesuňte směrem dolů, a to až ke kategorii Sluch.
  • V rámci této kategorie následně otevřete sekci s názvem Audiovizuální pomůcky.
  • Zde nakonec sjeďte úplně dolů a pomocí přepínače aktivujte možnost Výstrahy bleskem LED.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné aktivovat na iPhonu upozornění LED bleskem. Jakmile funkci aktivujete, tak se vám níže zobrazí ještě jedna možnost, a to Blesk v tichém režimu. Díky ní si můžete nastavit, zdali bude LED dioda při upozornění blikat i v tichém režimu, anebo nikoliv. Jestliže nechcete, aby LED dioda v tichém režimu blikala, tak funkci deaktivujte, pokud naopak blikání LED diody chcete vidět i v tichém režimu, tak proveďte aktivaci. Berte jinak na vědomí, že upozornění LED bleskem může být v některých případech neideální. Například ve večerních či nočních hodinách dokáže LED blesk osvítit klidně celou místnost, na veřejnosti to pak při příchozím upozornění může vypadat, že někoho s LED bleskem fotíte, tak si dávejte pozor.

upozorňování led iphone

Dnes nejčtenější

.