Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Sport je oblíbený všude. Má své vlastní kultury, týmy a miliony fanoušků. Způsob, jakým sledujeme sport, se však drasticky změnil, a vývojáři sportovních aplikací musí držet krok s námi uživateli. V dnešní době lidé očekávají, že budou moci sledovat cokoli, kdykoli a na jakékoli obrazovce – a sporty nejsou výjimkou. 

V tomto článku budeme hovořit o různých druzích sportovních aplikací pro diváky, fanoušky, sportovce, týmové manažery a sportovní organizace dostupných na iPhone. 

iphone-410311_960_720

Typy sportovních aplikací

Aplikace pro sledování sportovních zpráv

Aplikace pro sledování sportovních zpráv jsou v podstatě agregátory všech druhů informací o konkrétním sportu: zprávy týkající se sportu, skóre, týmové statistiky a šampionáty. Obsahují také rozhovory se sportovci, odborníky, trenéry a dalšími lidmi, kteří ovlivňují sportovní svět.

Aplikace pro sportovní sázení

Lidé se rádi dívají na sport, ale ještě více vzrušující je, když jde o vaše peníze. Aplikace pro sportovní sázení jsou extrémně oblíbené a mohou mít různé podoby, od tradičního sázení u jedné centrální sázkové kanceláře až po sázkové trhy, jako je ZenSports, kde může kdokoli vytvářet a přijímat sázky s kýmkoli na světě.

Aplikace pro sportovní sázení používají různé obchodní modely, aby našly své místo: od vnitřní měny po směnu bitcoinů. Nabízejí take různé odměny a vstupní bonusy, jako je například Tipsport akční kód.

Aplikace pro správu týmu

Aplikace pro správu týmu pomáhají trenérům a členům týmu organizovat si život a efektivně se propojovat. Tyto aplikace obvykle obsahují informace o členech týmu, chaty, sportovní statistiky, skóre a zprávy.

Tyto aplikace používá tým, takže jejich fanoušci a další uživatelé k nim nemají přístup. Pomáhají trenérům obejít nudné tabulky a e-maily a místo toho řídit tým efektivněji pomocí online rozvrhů a upozornění, které členové týmu určitě uvidí.

Aplikace pro živé vysílání

Přestože je živé vysílání často součástí sportovních zpravodajských aplikací, mohou existovat i samostatné sportovní aplikace založené výhradně na živém vysílání. Pomocí aplikace pro živé vysílání mohou uživatelé sledovat doslova vše, co souvisí s jejich oblíbenými ligami, týmy a sporty, od skutečných her až po tréninky a vlogy.

Živé vysílání je jedním z nejrychleji rostoucích typů obsahu na světě a shromažďuje tisíce a miliony diváků. Aby byl váš obsah poutavější, měli byste přidat také živý chat, aby diváci mohli komunikovat mezi sebou a se sportovci.

Aplikace pro esporty

Podle technologické poradenské společnosti Activate sleduje esporty přes 250 milionů lidí a jejich popularita každým rokem roste. Je stále více zřejmé, že esporty jsou rostoucím konkurentem tradičních sportů.

Někteří odborníci předpovídají, že brzy se esporty stanou populárnějšími než tradiční sporty.

Aplikace pro prodej vstupenek

Ačkoli 50 % sportovních fanoušků změní své plány kvůli hře, kterou chtějí sledovat, život je nečekaný. Zde vstupují do hry aplikace pro prodej vstupenek. Umožňují lidem nejen kupovat vstupenky na hry, ale také je prodávat.

Jak se hra blíží, lidé chtějí koupit vstupenky, které již nejsou k dispozici. Pokud se něčí plány změní, může svou vstupenku prodat prostřednictvím aplikace pro prodej vstupenek.

Aplikace pro prodej vstupenek by měla mít spolehlivou a rychlou platební bránu pro provádění transakcí a měla by mít také registraci vstupenek v reálném čase, aby uživatelé přesně viděli, která místa jsou volná.

Aplikace obchodů se sportovním inventářem a vybavením

Jedná se v podstatě o aplikace elektronického obchodu, které prodávají sportovní vybavení, nositelná zařízení, sportovní jídlo, oblečení a další produkty související se sportem pro profesionální sportovce i amatéry.

Aplikace lyžařských středisek

Dobrá aplikace pro lyžařská střediska zobrazuje všechny lyžařské trasy a jejich úroveň složitosti, varuje před počasím a umožňuje uživatelům naskenovat svůj skipas pomocí čárového kódu nebo QR kódu, aby jej nemuseli nosit u sebe. Aplikace pro lyžařská střediska také nabízejí sledování a statistiky pro zobrazení vzdálenosti, rychlosti a polohy uživatele.

Aplikace pro rezervaci sportovních zařízení

Pokud jste majitelem sportovního zařízení – například tenisového centra, tělocvičny, bazénu, basketbalového centra, stadionu nebo rollerdromu – rezervační aplikace je skvělý nápad.

Přidejte popis každého zařízení, kurtu nebo tělocvičny a poskytněte dynamický rozvrh, který uživatelům umožní zjistit, kdy jsou volné časy. Můžete také integrovat platební brány, takže uživatelé mohou okamžitě platit kreditními kartami nebo bankovními účty.

Fitness aplikace

Fitness aplikace si v posledních letech získaly takovou oblibu, že tak či onak má fitness aplikaci ve svém smartphonu téměř každý. Techničtí giganti jako Google a Apple vyvinuli své vlastní nativní fitness aplikace pro své operační systémy a fitness aplikace se stále objevují.

Aplikace pro události

Eventové aplikace jsou vytvořeny pro pořádání sportovních akcí. Pomáhají uživatelům orientovat se pomocí vnitřních a venkovních map, kupovat vstupenky, objednávat jídlo a pití a účastnit se skupinových aktivit.

Aplikace pro události poskytují komplexní informace o událostech a často obsahují přehrávání a sociální funkce, takže uživatelé mohou sdílet své zkušenosti s ostatními na sociálních sítích. 

Závěrečné myšlenky

V tomto článku jsem zmínil několik typů mobilních aplikací pro sport, které existují pro iOS a iPhone, ale skutečné aplikace jsou často kombinacemi těchto typů. Například aplikace pro sportovní sázení mohou obsahovat sportovní zprávy a aplikace sportovních zpráv často obsahují živé vysílání sportovních událostí.

Sada funkcí pro vaši aplikaci závisí na vaší firmě a vašem nápadu. V současné době není trh se sportovními aplikacemi nasycen a stále je zde prostor pro nové produkty.

Dnes nejčtenější

.