Zavřít reklamu

Přestože výběr ochranného skla na mobil může na první pohled vypadat jako jednoduchá záležitost, neměli byste jej brát na lehkou váhu. Přece jen, dobré sklo vám dokáže ušetřit servisní výdaje ve výši i několika stovek eur. O tom, čeho si všímat při výběru a jaké moderní technologie jsou v této oblasti dostupné, jsme si povídali s experty z FixShop.cz

Hned první věcí, před kterou odborníci FixShop.cz varují, jsou levná ochranná skla na mobil. Ty sice vypadají lákavě, ale ve skutečnosti často nedokážou efektivně plnit svůj účel. Nejenže neposkytují dostatečnou ochranu před rozbitím, navíc mohou zkreslovat obraz a snižovat citlivost dotykového displeje. Takže, umí negativně ovlivnit celý uživatelský zážitek.

To však neznamená, že cenově dostupná skla se nikdy nevyplatí. Třeba si však dávat pozor na to, aby i kvalita byla na dostatečně vysoké úrovni.

Doporučujeme skla PanzerGlass

Pokud chcete displeji vašeho chytrého telefonu poskytnout co nejdokonalejší ochranu, odborníci z FixShop.cz doporučují ochranná skla na mobil PanzerGlass. Ty mají tloušťku až 0,4 mm, přičemž u konkurence je standardem 0,2 mm. Zajišťují tak dokonalou ochranu před  škrábanci, ale také rozbitím v důsledku silného nárazu. Zároveň však nijak nezkreslují obraz a zajišťují 100 % citlivost na doteky.

Ochranné sklo PanzerGlass

Sklo PanzerGlass si můžete nalepit nejen na displej chytrého telefonu, ale k dispozici jsou také speciální verze určené pro inteligentní hodinky. Samotný proces lepení je mimořádně jednoduchý a zvládnete jej i sami doma.

Ochrana před bakteriemi a odlesky

Experti z FixShop.cz nám prozradili, že ochranné sklo nemusí být jen o samotné protekci displeje. Dokáže plnit i řadu dalších úkolů. Například skla PanzerGlass Antibacterial mají na  povrchu speciální film, který odpuzuje mikroorganismy. Verze skel Antiglare zase disponuje antireflexní vrstvou eliminující odlesky způsobené silným světlem.

Soukromí a zdravější zrak

Věděli jste, že ochranné sklo může přispívat také k protekci vašeho zraku? PanzerGlass Anti-bluelight dokáže filtrovat nežádoucí modré světlo z displeje a šetřit tak vaše oči. Zajímavou verzí jsou Privacy skla, která znemožňují čitelnost displeje pod určitým úhlem. Člověk, který sedí vedle vás v tramvaji, tak neuvidí, co se vám na displeji zobrazuje.

A co ochrana kamery?

Jak dokážou skla PanzerGlass chránit přední fotoaparát? Velice jednoduše. Speciální typ CamSlider disponuje malým krytem, který lze odsouvat a zasouvat. Dokonce, existují i skla, která jsou určena k ochraně zadního fotoaparátu. Například, tvrzené sklo na fotoaparát iPhone 12 od výrobce FixPremium

iPhone 12 záda – ochrana kamery

Tip od odborníků – technici z FixShop.cz upozorňují, že pokud chcete ochranné sklo PanzerGlass kombinovat s krytem na chytrý telefon, vyberte si typ označený jako „Case friendly“.

Levnější alternativa: FixPremium Glass

Možná si říkáte, že ochranná skla PanzerGlass jsou pro vás příliš drahá a raději upřednostníte levnější alternativu, která však bude stále dostatečně kvalitní. Co doporučují experti z FixShop.cz? Ideální volbou je ochranné sklo pro mobil FixPremium Glass. To je dostupné pro většinu značek a modelů chytrých telefonů. Dokonce, existuje také verze pro smart hodinky.

FixPremium Glass potěší také vynikající odolností (až 9H) a přináší řadu cenných vlastností – eliminuje šmouhy a otisky prstů, poskytuje 100 % citlivost na doteky a nijak nezkresluje obraz. Dostupné je za nízkou cenu, kterou si může dovolit každý. Jeho nalepení je rychlé a snadné.

Na pravidelné dezinfekci záleží!

Nezanedbávejte pravidelné čištění displeje. Vědecké studie totiž prokázaly, že na jeho povrchu je často více bakterií než na záchodové desce nebo klikách dveří. Technici z FixShop.cz doporučují k čištění displejů používat přípravek PanzerGlass Spray Twice A Day. Ten je vědecky testován a prokazatelně zneškodňuje 99,999 % mikroorganismů.

Dnes nejčtenější

.