Zavřít reklamu

Prakticky po vydání každého softwarového updatu operačního systému iOS – ať už minoritního nebo majoritního – se mnozí jablíčkáři okamžitě ptají na to, jak se aktualizace podepsala na výdrži baterie iPhonu. Pokud vám tyto otázky přijdou směšné, vězte, že minimálně u starších modelů úplně od věci nejsou. Skvělým důkazem může být ostatně i nový test výdrže baterie, který se objevil na YouTube. 

V testu je výdrž ověřována konkrétně u iPhonu 6s a to s operačními systému iOS 10.3.3, 11.4.1, 12.4.1, 13.7, 14.7 a 15.3.1. Ačkoliv by si mohl jeden myslet, že rozdíly mezi systémy budou ve výdrži minimální, opak je pravdou. Mezi nejlepší a nejhorším systémem je totiž téměř tříhodinové okno, což je skoro až neuvěřitelné. Ostatně, podívejte se sami. 

Jak jste mohli sami vidět, test se skládal celkem ze dvou kol, přičemž první bylo zaměřeno na “reálný” život a zahrnovalo spouštění běžných aplikací, zatímco druhý byl pak ryze Geekbenchový. Poměrně překvapivé je pak to, že v obou naprosto pohořel iOS 14.7, který následoval iOS 15.3.1. Naopak iOS 11.4.1 v prvním kole testu zaznamenal velmi hezké výsledky, stejně jako iOS 10.3.3. V Geekbenchovém testování jsou pak výsledky všech iOS dost podobné, byť nejlepší a nejhorší systém od sebe dělí výdrž téměř jedné hodiny. Na testu je tak krásně vidět, že staré iPhony běží daleko lépe se starými iOS, protože jsou pro ně jejich čipy mnohem lépe optimalizovány. Na zdrženlivosti v aktualizování tedy zaručeně něco bude. 

Dnes nejčtenější

.