Zavřít reklamu

Součástí operačního systému iOS je kromě jiného také nativní aplikace Fotky. Spousta uživatelů vnímá nativní Fotky zkrátka jen jako úložiště jejich fotografií, videí a snímků obrazovky. Pravdou ale je, že nativní Fotky toho dokáží mnohem více. Dnes vám představíme pětici tipů triků, s jejichž pomocí tento nástroj skvěle ovládnete.

Sdíleno s vámi

Apple spolu s operačním systémem iOS 15 představil také funkci Sdíleno s vámi, která funguje napříč všemi jeho systémy. V rámci této funkce můžete například v nativních Fotkách zobrazit snímky, která vám byly zaslány prostřednictvím služby iMessage. V nativních Fotkách klepněte na spodní liště na kartu Pro vás. Zajeďte o něco níže, kde najdete kategorii Sdíleno s vámi. Pro zobrazení všech sdílených fotografií klepněte na Zobrazit vše.

Podrobné informace

S příchodem operačního systému iOS 15 také uživatelé získali možnost zjištění ještě více detailů o fotografiích, které jsou uložené v nativní aplikaci Fotky. Postup pro zobrazení těchto údajů je opravdu velice jednoduchý. Ve fotogalerii vašeho iPhonu vyhledejte snímek, o kterém chcete získat potřebné údaje. Na liště ve spodní části displeje klepněte symbol i v kroužku, a poté se stačí pro zobrazení všech informací zkrátka jen posunout na displeji o něco níže.

Vyhledávání přes Spotlight

Spotlight je užitečný nástroj, který vám na vašem iPhonu pomůže nejen s vyhledáváním aplikací, souborů či složek, ale například také fotografií. Spotlight na iPhonu aktivujete krátkým potažením prstu po displeji směrem dolů. Poté už jen stačí do vyhledávacího pole Spotlightu zadat požadovaný výraz, a zanedlouho se vám zobrazí také nabídka fotografií.

Úprava Vzpomínek

Součástí nativních Fotek v iOS je již nějakou dobu také funkce Vzpomínky, ve které vám aplikace čas od času nabídne specificky seskupená videa, sestavená z vašich fotografií a videí. Díky operačnímu systému iOS 15 máte možnost ještě více si tyto vzpomínky přizpůsobit. Na liště ve spodní části displeje vašeho iPhonu klepněte na kartu Pro vás. Vyberte vzpomínku, kterou chcete upravit, a v levém dolním rohu klepněte na ikonku noty. Zde můžete přizpůsobit hudbu, která se ve vzpomínce bude přehrávat, a případně také zvolit jiný filtr.

Správa Vzpomínek

Se vzpomínkami v nativních Fotkách v iOS 15 bude souviset také náš poslední dnešní tip. Tentokrát půjde o jejich přizpůsobení. V nativních Fotkách opět ve spodní části displeje vašeho iPhonu klepněte na Pro vás a vyberte vzpomínku, se kterou chcete pracovat. Tentokrát pro změnu klepněte v pravém horním rohu náhledu vybrané vzpomínky na ikonku tří teček v kroužku a zvolte požadovanou akci – můžete vzpomínku smazat, upravit její název, nebo třeba nastavit méně časté nabízení vzpomínek tohoto typu.

Dnes nejčtenější

.