Zavřít reklamu

V případě, že využíváte prakticky jakékoliv jablečné zařízení, tak zároveň zcela jistě využíváte také Klíčenku na iCloudu. V rámci ní si můžete jednoduše uložit hesla ze všech internetových účtů. Po uložení už si konkrétní heslo nemusíte pamatovat, jelikož se následně při přihlášení stačí autorizovat pomocí Touch ID, Face ID či kódového zámku. Klíčenka na iCloudu vám navíc dokáže automaticky vytvořit složité heslo, které nikdo jen tak neprolomí. Co se týče iOS a iPadOS, tak v těchto systémech je již delší dobu možné hesla jednoduše spravovat skrze Nastavení -> Hesla. Na Macu je však prostředí aplikace Klíčenka vcelku složité a někteří obyčejní uživatelé z něj mohou být zmateni.

Jak na Macu zobrazit všechna uložená hesla

Dobrou zprávou je, že se Apple tuto situaci rozhodl napravit. Konkrétně přišel s novým rozhraním, ve kterém můžete veškerá hesla z Klíčenky na iCloudu spravovat rychle a jednoduše, podobně jako na iPhonu či iPadu. I nadále je sice k dispozici původní aplikace Klíčenka, ve které se nachází například hesla na Wi-Fi a další. Pokud si ale chcete prohlédnout uložená hesla z internetových účtů, popřípadě pokud je chcete nějak spravovat, tak postupujte následovně:

  • Prvně v levém horním rohu obrazovky klepněte na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu vyberte možnost Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí okno se všemi dostupnými sekcemi pro úpravu předvoleb.
  • Dále v tomto okna vyhledejte a rozklikněte sekci Hesla.
  • Po rozkliknutí se buď pomocí Touch ID anebo pomocí administrátorského hesla autorizujte.
  • Následně už se veškerá hesla k uživatelským účtům zobrazí.

Jakmile se v rozhraní pro správu hesel na Macu ocitnete, tak v levé části okna najdete abecedně seřazeny veškeré záznamy. Pokud chcete nějaký záznam rychle najít, tak stačí v levém horním rohu využít textové pole pro vyhledávání. Jakmile nějaký záznam rozkliknete, tak si můžete zobrazit jeho uživatelské jméno, společně s heslem, které se zobrazí po přejetí kurzoru po tečkách. Zároveň můžete zjistit, na které stránky se heslo vztahuje. V horní části se pak nachází možnost pro sdílení pomocí AirDropu či upravení hesla. Kromě toho se zde může zobrazit zpráva, která vás upozorní na to, že se heslo objevilo na seznamu odhalených hesel, a že byste jej měli změnit.

Dnes nejčtenější

.