Zavřít reklamu

Patříte-li mezi pravidelné čtenáře našeho magazínu, tak už jste si zajisté všimli, že se každý den v rámci návodní sekce věnujeme aktuálně nejnovějším operačním systémům, které Apple představil před několika měsíci na vývojářské konferenci WWDC. Na této konferenci představuje kalifornský gigant nové operační systémy každý rok a letos jsme se konkrétně dočkali iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy jsou prozatím k dispozici pouze v rámci beta verzí, již zanedlouho se ale dočkáme vydání verzí pro širokou veřejnost. V tomto návodu se společně podíváme na další možnost z macOS 12 Monterey.

macOS 12: Jak v Safari (de)aktivovat synchronizaci úvodní stránky na všech zařízeních

Kromě toho, že Apple představil zbrusu nové majoritní verze svých operačních systémů, tak přišel také s novou verzí Safari, a to jak pro iPhone a iPad, tak pro Mac. Nové Safari 15 přichází s přepracovaným designem, novými funkcemi a se zdokonalením některých stávajících funkcí. Na iPhonu a iPadu si nově můžete navíc konečně upravit úvodní stránku v Safari, stejně jako na Macu. Pokud chcete, tak si můžete nastavit, aby se vzhled úvodní stránky (ne)synchronizoval napříč všemi vašimi zařízeními. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS 12 Monterey otevřeli Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte na úvodní stránku prohlížeče.
    • Učinit tak můžete jednoduše otevřením nového panelu pomocí ikony + vpravo nahoře.
  • Po otevření úvodní stránky klepněte vpravo dole na ikonu nastavení.
  • Zobrazí se malé menu, ve kterém se nachází veškeré možnosti pro správu úvodní stránky Safari.
  • Zde už jen stačí, abyste (de)aktivovali možnost Použít úvodní stránku na všech zařízeních.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na Macu s macOS 12 Monterey ve webovém prohlížeči Safari nastavit, aby se úvodní stránka (ne)synchronizovala napříč všemi vašimi Apple zařízeními. Pokud synchronizaci aktivujete, tak to znamená, že se na všech zařízeních budou zobrazovat stejné prvky úvodní stránky. Provedete-li deaktivaci synchronizace, tak si na všech zařízeních budete moci úvodní obrazovku nastavit zvlášť.

Dnes nejčtenější

.