Zavřít reklamu

O Tesle se zřejmě již brzy nebude mluvit “jen” v souvislosti s elektromobily, ale také s roboty. Její šéf a majitel v jedné osobě Elon Musk totiž na jedné z akcí Tesly oficiálně oznámil práce společnosti na humanoidním robotu. 

Příliš mnoho detailů o robotu zatím k dispozici není. Musk o něm totiž prozradil jen to, že dorazí někdy v příštím roce, bude poháněn stejnou umělou inteligencí, kterou využívají i elektromobily Tesla, bude vysoký zhruba 173 cm a 57 kg těžký, dostane “kabátek” z lehkých materiálů (zřejmě lehkých kovů) a pro komunikaci bude využívat displej umístěný někde na svém těle, na kterém se budou promítat informace. Otazníky visí i nad využitelností Tesla Bota, jak se bude novinka jmenovat. Musk totiž o jeho využitelnosti prozradil jen to, že má být přátelský a procházet světem pro lidi. Zřejmě se tedy naučí úkony, které lidem usnadní některé každodenní úkony. 

Oznámení Tesla Bota ústy Elona Muska lze označit svým způsobem za senzaci, jelikož sám Elon v minulosti několikrát pronesl, že má z robotů poháněných umělou inteligencí jisté obavy, jelikož se může klidně stát, že předstihnou lidi, jako je tomu v mnoha sci-fi filmech. Jeden by tak očekával, že se bude podobných projektů spíš stranit, než na nich pracovat. Opak je ale evidentně pravdou. Nechme se tedy překvapit, co příští rok dorazí. 

Dnes nejčtenější

.