Zavřít reklamu

Apple představil operační systémy iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 na letošní vývojářské konferenci WWDC21, která se konala na začátku června. To znamená, že vzhledem k dnešnímu datu došlo k představení zhruba před měsícem a půl. Ihned po skončení úvodní prezentace Apple tradičně uvolnil první vývojářské beta verze všech zmíněných systémů, o nějakou dobu později jsme se pak dočkali také vydání veřejných beta verzí. Aktuálně už jsou „venku“ třetí vývojářské beta verze a druhé veřejné beta verze. Na našem magazínu se neustále věnujeme novinkám z nových operačních systémů a v tomto článku se společně budeme věnovat další funkci z watchOS 8.

watchOS 8: Jak aktivovat hlasovou odezvu při cvičení

Pokud na vašem iPhonu či Apple Watch používáte nějakou aplikaci pro cvičení či třeba běhání, tak je dosti pravděpodobné, že vás postupně informuje o průběhu cvičení. Konkrétně vás u běhu může aplikace hlasově upozornit například na uběhnutý kilometr či na určitou dobu cvičení. Aplikace Cvičení na Apple Watch vám původně mohla tyto zprávy zprostředkovat pouze s pomocí haptické odezvy či notifikace na obrazovce. Nově je ale možné využít funkci, díky které o těchto „důležitých momentech“ získáte hlasové upozornění. Postup pro aktivaci této funkce je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašich Apple Watch s nainstalovaným watchOS 8 stisknuli digitální korunku.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ocitnete v seznamu nainstalovaných aplikací.
  • V rámci tohoto seznamu následně lokalizujte a rozklikněte aplikaci Nastavení.
  • Poté sjeďte o kus níže, kde klepněte na řádek s názvem Cvičení.
  • Na další obrazovce se přesuňte úplně dolů, kde aktivujte možnost Hlasová odezva.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na Apple Watch aktivovat hlasovou odezvu při cvičení. Pokud vám tento postup nevyhovuje, můžete jej provést také na iPhonu. Stačí přejít do aplikace Watch, kde otevřete sekci Moje hodinky, a poté přejděte do Cvičení, kde funkci Hlasová odezva aktivujte. Nutno podotknout, že hodinky vám hlasovou odezvu při cvičení neřeknou nahlas. Abyste tedy odezvu slyšeli, tak je nutné, abyste měli připojené AirPody. Díky této hlasové odezvě při cvičení budete jednoduše vědět, zdali jste splnili konkrétní cíl. Tato funkce vás dokáže informovat hlasem také o splnění kroužků aktivity.

Dnes nejčtenější

.