Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi čtenáře našeho magazínu a všeobecně se zajímáte o Apple, tak vám s největší pravděpodobností na začátku minulého týdne neuniklo představení nových verzí operačních systémů od jablečné společnosti. Konkrétně došlo k představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Prozatím jsou k dispozici pouze vývojářské beta verze těchto systémů, pokud však patříte mezi nadšence, tak jste se dost možná rozhodli pro instalaci těchto verzí i na vaše zařízení. V takovém případě se vám zajisté hodí návody, které v posledních dnech publikujeme. V těch se totiž společně díváme na to, jak pracovat s novými funkcemi, které přibyly.

iOS 15: Jak na iPhone deaktivovat Private Relay

V tomto návodu se společně podíváme na to, jakým způsobem lze (de)aktivovat funkci Private Relay. Tato služba vás dokáže před poskytovateli sítí a webovými stránkami skrýt vaši IP adresu informace o vašem prohlížení internetu v Safari. To znamená, že nikdo nemůže zjistit, kdo jste a jaké stránky navštěvujete. Navíc k tomu dochází i ke změně polohy, což nemusí být ve všech případech ideální – například pokud si chcete na stránkách zobrazit nějaký oblíbený obsah, který je oblíbený v České republice. (De)aktivaci Private Relay můžete v iOS 15 provést následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní části displeje klepněte na řádek s vaším profilem.
  • Tímto se ocitnete v nastavení vašeho Apple ID, kde níže rozklikněte kolonku iCloud.
  • Na další obrazovce pak přímo pod grafem využití úložiště na iCloudu rozklikněte Private Relay.
  • Zde už jen stačí, abyste Private Relay pomocí přepínače aktivovali či deaktivovali.

Pokud se vám myšlenka Private Relay líbí, ale na druhou stranu nechcete, abyste některým webovým stránkám poskytovali naprosto nepřesnou polohu (například takovou, kdy se nacházíte v jiném státě), tak se dá nastavit, aby Private Relay pracovalo s vaši přibližnou polohou. I nadále se tak budete nacházet v Česku, avšak webové stránky neuvidí vaši reálnou polohu. V tomto případě stačí využít postup výše a rozkliknout Poloha podle IP adresy, kde pak zaškrtněte možnost Zachovat přibližnou polohu. Pro větší anonymitu samozřejmě zaškrtněte Používat širší určení polohy. Abyste mohli Private Relay využít, tak je nutné mít aktivní předplatné iCloud+, tedy jakékoliv placené předplatné služby iCloud, samozřejmě je také nutné mít nainstalovaný iOS 15.

Dnes nejčtenější

.