Zavřít reklamu

Jestliže patříte mezi jedince, kteří se zajímají o společnost Apple, tak vám zajisté na začátku týdne neunikla vývojářská konference WWDC21, na které cupertinský gigant již tradičně představuje své nové verze operačních systémů. Konkrétně jsme se letos dočkali představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8. Všechny tyto nové verze operačních systémů pro vás samozřejmě pilně testujeme, abychom vám mohli přinést veškeré novinky. Jestliže patříte mezi odvážlivce a testujete s námi, tak by vás mohly zajímat různé změny, se kterými Apple přišel. Jedna z nich se v rámci macOS 12 Monterey týká zobrazování horní lišty v režimu celé obrazovky.

macOS 12: Jak deaktivovat automatické skrývání horní lišty v režimu celé obrazovky

Pokud se v rámci starších verzí macOS přesunete do režimu celé obrazovky, tak automaticky dojde ke skrytí horní lišty, chcete-li řádku nabídek. Abyste horní lištu v režimu celé obrazovky zobrazili, tak je nutné, abyste najeli kurzorem k horní straně obrazovky – podobně to funguje i v případě Docku, akorát musíte sjet naopak úplně dolů. Jestliže nechcete, aby se horní lišta automaticky skrývala, tak stačí v macOS 12 Monterey využít tento postup:

  • Prvně je nutné, abyste v levém horním rohu na Macu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Tímto se zobrazí nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro úpravu předvoleb systému.
  • V rámci tohoto okna nyní najděte a rozklikněte sekci s názvem Dock a řádek nabídek.
  • Dále se přesvědčte, že se v levém menu nacházíte v záložce Dock a řádek nabídek.
  • Zde už jen ve spodní části okna stačí, abyste odškrtnuli možnost Automaticky skrývat a zobrazovat řádek nabídek na celé obrazovce.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na Macu s nainstalovaným macOS 12 Monterey nastavit, aby se horní lišta v režimu celé obrazovky automaticky neskrývala. Namísto toho zůstane neustále zobrazená. Některým uživatelům může skrytí horní lišty v režimu celé obrazovky vadit především z toho důvodu, že přestanou vidět čas a ztratí tak o něm přehled – to je můj příklad. Osobně jsem tedy rád, že Apple možnost pro deaktivaci skrývání horní lišty v režimu celé obrazovky do macOS přidal.

Dnes nejčtenější

.