Zavřít reklamu

Máte problémy se sluchem a používáte kvůli nim na svém iPhonu skvělou vychytávku ve formě funkce Rozpoznávání zvuku, která vás o zvucích ve vašem okolí vždy informuje? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Apple totiž ve své tiskové zprávě oznámil, že se věnuje jejímu vylepšení, které plánuje uvolnit později v tomto roce. Jednat se bude konkrétně o schopnost iPhonu rozpoznat šest nových zvuků. 

Jablečné telefony se naučí rozpoznat konkrétně vyvážený, jasný nebo tlumený šum a dále pak oceán, déšť nebo potok. Rozpoznání zvuku se tak díky podpoře šestice nových zvuků stane ještě využitelnější záležitostí, která bude schopná mnohým jablíčkářům nejen se sluchovým postižením velmi solidně pomoci. Rozpoznávání zvuku je totiž už v nynější formě velmi spolehlivé a hlavně citlivé. 

Pokud by vás pak zajímalo, jak přesně tato vychytávku funguje, odpověď je jednoduchá. Telefon zkrátka neustále snímá okolní zvuky a porovnává je se zvuky, které jej Apple naučil pomocí AI a strojového učení. Jakmile v nich najde určitou shodu, uživatele upozorní skrze notifikaci na displeji a tím jej tak potenciálně ochrání před možným nebezpečím. Apple nicméně sám upozorňuje na to, že se na funkci nedá spoléhat stoprocentně a v situacích a místech, kde je riziko nebezpečí samo o sobě větší je lepší je potřeba být na pozoru bez závislosti na iPhonu. 

Dnes nejčtenější

.