Zavřít reklamu

Nové operační systémy, které Apple představil již před několika měsíci v rámci WWDC20, jsou pro veřejnost dostupné již bez mála čtyři týdny. Během těchto čtyř týdnů pro vás na našem magazínu neustále připravujeme různé články a návody, ve kterých se společně zaměřujeme na nové funkce a další vlastnosti těchto systémů. Největší pravděpodobnost samozřejmě věnujeme nejrozšířenějšímu iOS 14, kromě něj poté iPadOS 14. Plno novinek jsme se samozřejmě dočkali i v dalších systémech a postupně si rozebereme i je. Pojďme se ale ještě nyní podívat na to, jak můžete na iPhonu aktivovat a nastavit Rozpoznávání zvuku. Vrhněme se přímo na věc.

Jak na iPhone aktivovat a nastavit Rozpoznávání zvuku

Jestliže chcete na vašem iPhonu či iPadu aktivovat a nastavit funkci Rozpoznávání zvuku, tak se nejedná o nic složitého. Celá tato funkce je součástí sekce Zpřístupnění, která je určená především pro znevýhodněné uživatele. Pokud ji chcete nastavit, tak pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste váš iPhone či iPad měli aktualizovaný na iOS 14, potažmo iPadOS 14.
  • Pokud výše uvedenou podmínku splňujete, tak na vašem jablečném mobilním zařízení otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a lokalizujte kolonku Zpřístupnění, na kterou poté klepněte.
  • V rámci této sekce pak sjeďte úplně dolů, kde se nachází kolonka Rozpoznávání zvuku, kterou rozklikněte.
  • Poté je nutné, abyste funkci Rozpoznávání zvuku pomocí přepínače aktivovali.
  • Po aktivaci se níže zobrazí řádek s názvem Zvuky, na který klepněte.
  • Nyní se zobrazí seznam všech zvuků, které zařízení umí rozpoznat.
  • Jednotlivé zvuky, které má iPhone či iPad rozpoznávat, pomocí přepínače aktivujte.

Funkce Rozpoznávání zvuku se samozřejmě hodí především uživatelům, kteří trpí horším sluchem, popřípadě těm, kteří vůbec neslyší. Právě tato funkce dokáže znevýhodněné uživatele prostřednictvím notifikace či vibrace o určitém zvuku informovat. Není samozřejmě vyloučeno, že Rozpoznávání zvuku nemohou využít také obyčejní uživatelé, kteří si funkci chtějí vyzkoušet a zjistit, zdali by nemohla pomoci i jim. Ať už tedy patříte mezi znevýhodněné uživatele, anebo si chcete zmíněnou funkci jen vyzkoušet, tak vám rozhodně nic nebrání.

Dnes nejčtenější

.