Zavřít reklamu

Apple při výrobě svých iPhonů rozhodně nešetří magnety všeho druhu. Obzvlášť to platí pro loňský iPhone 12, který je vybaven magenty opravdu velkoryse, a není tedy divu, že specifické oblasti na těchto iPhonech přitahují specifické předměty. Na diskuzní platformě Reddit se nedávno objevil příspěvek od jednoho z uživatelů, který nasdílel zajímavou fotografii svého iPhonu, pořízenou v oblasti okolo jezera Tahoe. „Písek v Tahoe je magnetický a přichytil se na můj iPhone,“ stojí v příspěvku.

Součástí příspěvku byla také velmi zajímavá fotografie iPhonu s MagSafe, který byl na mnoha místech pokrytý železitými částicemi. Zmíněný uživatel ve svém postu dále uvedl, že písek v okolí jezera Tahoe zčásti pochází z různých druhů hornin, které kromě jiného obsahují také rozličné typy oxidů železa spolu s pyritem a magnetitem. Všechny tyto částice se díky svému složení snadno přichytí k magnetům na iPhonu. Zmíněná fotografie na Redditu v žádném případně nepostrádá atraktivitu, je ale nutné mít na paměti, že tento jev může být pro iPhone potenciálně nebezpečným, a to nikoliv přímo kvůli magnetismu.

iPhone je totiž kromě jiného tvořen zvnějšku z poměrně velké části sklem, které se může po přichycení železitých částic poškrábat. Zmíněné částice se mohou také velice snadno dostat do portů a nejrůznějších malých otvorů, kterých je na iPhonu opravdu dost. Už samotný písek bez jakýchkoliv dalších částic může iPhone poměrně dost poškodit, počínaje poškrábáním displeje, zad nebo objektivu fotoaparátu, a konče uvíznutím v přístroji. Ze strany železitých částic sice nehrozí výraznější poškrábání v takové míře jako u obyčejného písku, pokud se ale tento materiál dostane do vnitřku iPhonu, dokáže i v relativně malém množství napáchat škody na hardwaru. Jakkoli tedy fotografie z Redditu vypadá zajímavě a lákavě, rozhodně není dobrý nápad zkoušet tento jev v praxi u vlastního iPhonu. Pokud se nacházíte na místě, kde teoreticky hrozí, že by se na váš jablečný smartphone mohly přichytit železité částice, pro jistotu jej noste v uzavřeném pouzdře nebo alespoň v uzavíratelném plastovém sáčku.

Dnes nejčtenější

.