Zavřít reklamu

Vývojáři z Tako Boy Studios mají na svém kontě jednu mobilní pecku vedle druhé. A vypadá to, že jejich nově oznámený projekt Cross Blitz nebude výjimkou. Už z první ukázky to vypadá, že na hře pracuje armáda talentovaných lidí s náruživostí pro hry dávno minule i současné. Schválně se přesvědčte sami v traileru níže.

Proč zrovna zmiňujeme kombinaci minulosti a budoucnosti? Cross Blitz si totiž bere stále populární koncept digitálních karetních her a zasazuje ho do retro pozlatka. Při pohledu na mapu herního světa vám může v mysli vyskočit podobnost s klasickým Final Fantasy Tactics, zatímco kartičky se podobají podobně zpracováným hrám na starých Game Boyích. Hratelnost bude však moderní, a už z uvolněného videa je jasné, že se bude mohutně inspirovat extrémně populárním Hearthstonem.

V ukázce už teď můžeme vidět kupu karet, které svou inspiraci herním gigantem nezapřou, i kdyby se snažily, co jim síly stačí. Na herní pole budete vyvolávat monstra s různými schopnostmi a v boji jim budete pomáhat díky speciálním kouzlům. Velkým rozdílem oproti Hearthstonu je v Cross Blitz ale potřeba dobře promýšlet dvoudimenziální postavení vašich karet. To totiž může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu vašich bojů. Ty hra nabídne jak v multiplayeru, tak i v příběhové kampani. Přesně datum vydání vývojáři zatím neuvedli. Na velké platformy dorazí hra ke konci roku, na iPhony o něco později.

Dnes nejčtenější

.