Zavřít reklamu

Vydávání nových produktů z dílny společnosti Apple bývá často spojené s nejrůznějšími rozhovory, které se týkají žhavých jablečných novinek. Výjimku v tomto směru netvoří ani letošní nové produkty, které Apple představil na nedávné jarní Keynote, a to včetně nových pestrobarevných iMaců. Jejich předobjednávky startují již tento pátek. Na téma nových iMaců promluvili v podcastu s názvem Upgrade Colleen Novielli a Navpreet Kaloty ze společnosti Apple.

Navpreet Kaloty působí v Applu na pozici programového manažera, zatímco Collen Novielli pracuje na seniorní pozici produktové manažerky celosvětového marketingu Macu. Oba odborníci rovněž vystoupili na letošní online Keynote s názvem Spring Loaded při představení nového 24″ iMacu. Colleen Novielli ve zmíněném podcastu mimo jiné také vysvětlila, proč se Apple rozhodl zrovna letošní iMacy obléct do pestrých barev. „Teď je čas na barvu,“ uvedla, a dodala, že barvy mají uživatelům pomoci vytvořit si osobnější prostor pro práci či zábavu. „Barvy jsou navržené tak, aby přinesly pocit jasu, optimismu a radosti. Myslím si, že se všichni shodneme na tom, že právě tyto věci jsou tím, co v tuto chvíli potřebujeme,“ dodala.

Nové iMacy vyvolaly kromě nadšení také jisté rozpaky, například kvůli bílým rámečkům kolem displeje. K těm Novielli uvedla, že jsou spíše světle šedé než bílé, a že mají ladit s typickým domácím designem. „Světle šedé okraje jsou skvělé,“ dodala. Někteří kritizovali design nových iMaců také kvůli příliš rozměrné spodní části pod displejem. Novielli ale v podcastu vysvětlila, že se Applu podařilo umístit veškeré potřebné komponenty právě do této části, a díky tomu se povedlo dosáhnout výrazně štíhlejší konstrukce nových jablečných počítačů. Řada posluchačů zmíněného podcastu jistě čekala, zda se dozví nějaké detaily o možném budoucím prodeji samostatných klávesnic Magic Keyboard, které Apple představil spolu s novými iMacy – tato otázka ale bohužel zůstala nezodpovězena.

Dnes nejčtenější

.