Zavřít reklamu

Současné dny jsou ve znamení prezentování finančních výsledků. Zaměříme-li se na Apple, za první tři měsíce hlásí výnosy o 54 % vyšší ve srovnání s předchozím rokem. Velmi se pak dařilo Macům a iPadům, kde jsou čísla meziročně vyšší o 70 % a 79 %. Není pochopitelně těžké odhalit důvod, když se pracovní a školní činnost transformovala v posledním roce primárně do distanční podoby.

Největším želízkem v ohni Applu je pochopitelně iPhone, jenž tvoří největší část příjmů. Jde o 47,94 miliard dolarů z celkových 89,6 miliard dolarů. Již výše uvedené Macy a iPady představují 9,1 miliard dolarů a 7,81 miliard dolarů. Luca Maestri, finanční ředitel Applu, dále dodal, že polovina prodaných Maců a iPadů šla zcela novým zákazníkům, což znamená, že aktivní základna se neustále rozšiřuje. Tim Cook v návaznosti na projev svého finančního ředitele zmínil, že se Macům a iPadům velmi dařilo v Číně, kdy celkem dvě třetiny prodaných zařízení šlo novým zákazníkům.

Luca Maestri v závěru pověděl, že poslední tři čtvrtletí byly pro Mac nejlepší v historii. A čísla mohou ještě růst. Minulý týden Apple představil zcela nový iMac s čipem M1. Za zmínku rozhodně stojí též iPad Pro, jenž dostal do vínku stejný čip. Zakoupili jste poslední rok nový iPad či Mac a přispěli tak do těchto úžasných jablečných čísel?

Dnes nejčtenější

.