Zavřít reklamu

Tento týden v pondělí jsme se zcela očekávaně dočkali vydání nových verzí jablečných operačních systémů. Od té doby vás na našem magazínu pravidelně zásobujeme články, ve kterých se můžete o novinkách dozvědět více – a ani v tomto případě tomu nebude jinak. Kalifornský gigant konkrétně vydal iOS a iPadOS 14.5, watchOS 7.4, tvOS 14.5 a právě také macOS 11.3 Big Sur, kterému se budeme věnovat v tomto článku. Všichni uživatelé nativní aplikace Připomínky se totiž dočkali vylepšení, která se rozhodně mohou hodit.

Jak na Macu v Připomínkách změnit seřazení seznamů připomínek

Pokud jste váš Mac či MacBook aktualizovali na macOS 11.3 Big Sur, tak nově v Připomínkách můžete jednotlivé seznamy připomínek seřadit, a to podle termínu, data vytvoření, priority a názvu – samozřejmě i nadále nechybí možnost ručního seřazení. Pokud byste si připomínky chtěli seřadit, tak se nejedná o nic složitého a stačí se držet tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste se do aplikace Připomínky přesunuli.
  • Jakmile se v aplikaci ocitnete, tak se nalevo přesuňte do seznamu, který chcete seřadit.
  • Poté, co seznam rozkliknete, tak v horní liště klepněte na Zobrazení.
  • Nyní stačí, abyste kurzorem najeli na první možnost Seřadit podle.
  • Zobrazí se druhá úroveň menu, kde už si styl seřazení stačí zaškrtnutím zvolit.

Pomocí výše uvedeného postupu si můžete v Připomínkách seřadit seznamy připomínek podle termínu, data vytvoření, priority a názvu. Berte na vědomí, že se styl seřazení vždy aplikuje pouze na konkrétní seznam, ve kterém se nacházíte, a nikoliv na veškeré seznamy. Jednotlivé seznamy tak můžete mít seřazeny různě. Kromě možnosti seřazení můžete seznamy připomínek také jednoduše tisknout. Stačí se do seznamu přesunout, poté v horní liště klepnout na Soubor a nakonec vybrat možnost Tisknout…

Dnes nejčtenější

.