Zavřít reklamu

V případě, že využíváte iPhone či jakýkoliv jiný jablečný produkt, tak je pro vás z hlediska cloudu nejlepším řešením iCloud. Jedná se o službu od Applu, která je naprosto perfektně propojená se všemi vašimi zařízeními od Applu. Jednoduše tak můžete na něčem začít pracovat na iPhonu, a poté pokračovat třeba na Macu. Samozřejmostí je i jednoduchá záloha všemožných dat, a to jak těch z aplikací, tak například fotek. Apple zdarma uživatelům na iCloudu zdarma poskytuje úložiště o velikosti 5 GB, přikoupit si ale můžete 50 GB, 200 GB či 2 TB.

Jak na iPhone z iCloud smazat data aplikací a ušetřit tak místo

I přesto, existují různé tarify iCloudu, tak za ně někteří uživatelé nechtějí platit. Vystačit si tak musí pouze s 5 GB místa, což je v dnešní době už prakticky nic. Ať už patříte mezi uživatele bezplatného tarifu, anebo jste se dostali na limit toho placeného a nechcete platit za dražší, tak by vás mohlo zajímat, jak lze z iCloudu jednoduše smazat nepotřebná data aplikací a ušetřit tak na něm místo. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iOS (či iPadOS) zařízení otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak úplně nahoře klepněte na záložku s vaším profilem.
  • Nyní o kousek níže rozklikněte sekci s názvem iCloud.
  • Pod grafem využití úložiště pak klepněte na Spravovat úložiště.
  • Poté vyčkejte, až se další stránka načte, a níže pak věnujte pozornost seznamu aplikací.
  • V rámci tohoto seznamu si nyní rozklikněte aplikaci, u které chcete data smazat.
  • Pak už jen stačí klepnout na tlačítko Smazat data… a akci potvrdit.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze na iCloudu smazat nepotřebná data aplikací, které už nevyužíváte. Mimo v rámci tohoto seznamu najdete také kolonku iCloud Drive, kde si můžete jednoduše zobrazit největší soubory, jenž na iCloudu zabírají nejvíce místa, a popřípadě je smazat. Spravovat můžete také Zálohy, kde často najdete zálohy ze starých zařízení, které už nepotřebujete. Pokud se nechcete s uvolněním místa zaobírat a nevadí vám si za iCloud připlatit, tak stačí klepnout na Změnit tarif úložiště.

Dnes nejčtenější

.