Zavřít reklamu

V současné době se AirPody, po boku s Apple Watch, řadí mezi nejprodávanější nositelné příslušenství na světě. A ono se rozhodně není čemu divit – pokud AirPody vlastníte, tak mi jistě dáte za pravdu když řeknu, že dokáží perfektně usnadnit každodenní život. Kromě poslouchání hudby na nich můžete samozřejmě provádět také hovory, nechybí však speciální funkce v podobě ovládání poklepáním či stisknutím, anebo v podobě aktivního potlačování hluku a mnoho dalších. V případě, že však máte AirPody v uších a někdo vám zavolá, tak nejste schopni určit, o koho se jedná. Musíte tedy vytáhnout iPhone a podívat se. Tohle řešení není ideální a uvědomují si to i v Applu. Proto do iOS a iPadOS inženýři přidali funkci, pomocí které vám iPhone či iPad bude jméno volajícího oznamovat. Jak tuto funkci nastavit?

Jak nastavit, aby vám AirPods u příchozího hovoru sdělily, kdo vám volá

Pokud si chcete funkci, která vám na AirPodech bude automaticky u příchozího hovoru sdělovat, kdo volá, aktivovat, tak se nejedná o nic složitého. Celý postup nastavení se provádí na iPhonu či iPadu a stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se v rámci iOS či iPadOS přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde lokalizujte a rozklikněte kolonku Telefon.
  • Na další obrazovce poté v horní části klepněte na kolonku Oznámení hovorů.
  • Zde poté máte k dispozici celkově čtyři možnosti pro nastavení funkce:
    • Vždy: oznamování hovorů bude probíhat vždy na každém zařízení;
    • Sluchátka a auto: oznamování hovorů bude aktivní při využití sluchátek a v autě;
    • Jen sluchátka: oznámení hovorů se aktivujte v případě, že budete mít sluchátka;
    • Nikdy: hovory se nebudou oznamovat v žádném případě.

V našem případě je tedy vhodné, abyste si nastavili možnost Sluchátka a auto, popřípadě Jen sluchátka. Jakmile tuto funkci aktivujete, tak můžete Nastavení opustit. Jakmile vám nyní někdo zavolá a budete mít k iPhonu či iPadu připojena sluchátka, tak vám systém řekne jméno volajícího. Díky tomu už tedy nebudete muset u příchozího hovoru zběsile hledat telefon, abyste zjistili, zdali chcete hovor přijmout, či vlastně nikoliv. Asi nikdo z nás totiž nepřijme hovor v každém případě, ať volá, kdo volá.

Dnes nejčtenější

.