Zavřít reklamu

Projekt samořídícího auta od Applu mění svého šéfa. Ze společnosti totiž podle Bloombergu znovu odchází Bob Mansfield, jenž tentokrát již definitivně míří do zaslouženého důchodu. Jeho místo v čele vývoje očekávaného Apple Car nově zaujal John Giannandrea, současný seniorní viceprezident strojového učení a umělé inteligence.

S informací o Mansfieldově odchodu přišel jako první nový report zpravodajského serveru Bloomberg. Tým Douga Fielda, jenž na Projectu Titan, jak zní kódové označení pro vyvíjený samořídící automobil, pracoval pod Bobem Mansfieldem, byl nově přesunut pod skupinu zabývající se umělou inteligencí a strojovým učením. Právě v jejím čele stojí John Giannandrea, kterého Apple před několika lety naverboval mezi své inženýry přímo z řad konkurenčního Googlu. „Mansfield nyní odchází z Applu plně do důchodu, jeho roli tak přebral Giannandrea,“ vysvětluje report.

Samotný Mansfield přitom působil v Applu jako jedna z jeho nejvýraznějších postav celou řadu let. Dříve stál v čele hardwarového týmu společnosti jakožto jeho seniorní viceprezident hardwarového inženýrství. Následně zastával role ve specializovaných projektech, kde mimo jiné pracoval i na Apple Watch. V roce 2016 pak poprvé oznámil svůj odchod do důchodu, jen aby se zanedlouho poté vrátil a vedl tým vyvíjející Project Titan.

Vývoj samořídícího vozidla od Apple by každopádně změna nijak negativně zasáhnout neměla. Naopak – vzhledem k informacím, dle nichž se projekt aktuálně nejvíce zaobírá vytvořením samotného samořídícího mechanismu, dává jeho přesunutí pod Giannandreaovu skupinu bezesporu smysl. Navzdory tomu, že se Apple nedávno rozhodl snížit počet lidí, kteří na projektu pracují, se pak navíc přinejmenším zdá, že se jeho vývoj nadále posouvá dopředu a bude jen otázkou času, než se Project Titan, ať už v podobě „pouhého“ samořídícího systému či rovnou celého vozidla, stane realitou.

Dnes nejčtenější

.