Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme vás na našem magazínu informovali o kapacitách baterií 5,4” iPhonů 12 mini a 6,1” iPhonů 12. Dnes v noci se pak podařily z certifikačních databází příslušných úřadů – nyní konkrétně čínské TENAA – vyštrachat i údaje o přesné kapacitě baterie iPhonu 12 Pro Max. Ta zřejmě stejně jako kapacity iPhonů 12 leckoho překvapí. 

Podle údajů z databáze TENAA dostal od Applu 6,7” iPhone 12 Pro Max do vínku baterii s kapacitou 3687 mAh, což je zhruba o 7 % menší kapacita, než kterou ukrývá iPhone 11 Pro Max. Ten totiž disponuje akumulátorem s kapacitou 3969 mAh, který mu zajišťuje až 20 hodin přehrávání videa či 80 hodin přehrávání zvuku. Nutno nicméně podotknout, že se nový 12 Pro Max má alespoň podle technických specifikací Applu dostávat na stejnou výdrž jako jeho loňský předchůdce. 

Nasazení menší baterie než vloni do telefonu, který oproti iPhonu 11 Pro Max mírně povyrostl je poměrně zarážející a především pak neočekávané. V uplynulých měsících se totiž hovořilo spíše o tom, že Apple letos do svých iPhonů vměstná naopak baterie s kapacitou o poznání větší než tomu bylo v uplynulých letech. Nic takového se však bohužel zcela evidentně nekoná, jelikož tři ze čtyř představených iPhonů 12 disponují baterkami poměrně malými. Údaje o kapacitě baterie v iPhonu 12 Pro sice zatím k dispozici nemáme, avšak dá se u nich čekat stejný scénář jako v případě tří jeho kolegů. 

Jedinou potěšující informací, kterou TENAA skrze svou databázi potvrdila, bylo nasazení 6 GB RAM paměti, což je vůbec nejvíce co kdy bylo v iPhonech použito. Jelikož jsme však o této věci věděli jednak s velkým předstihem ze spousty úniků informací a jednak ji již dříve potvrdily i první benchmarkové testy, žádné větší pozdvižení už samozřejmě nevyvolá. 

Dnes nejčtenější

.