Zavřít reklamu

Od představení nové generace iPhonů nás velmi pravděpodobně dělí posledních několik týdnů, což znamená pro fanoušky Applu jediné – příval úniků informací a fotek klepe na dveře. S jednou velmi zajímavou fotkou se nyní na svém twitterovém účtu pochlubil i leaker vystupující pod přezdívkou Mr. White. Tomu se podařila získat konkrétně fotka zadního skla pro iPhone 12 Pro či 12 Pro Max. 

iPhone 12
Zdroj: Mr. White

Jak můžete na snímku nad tímto odstavcem vidět (konkrétně u horního skla), uspořádání objektivů fotoaparátu u iPhonu 12 Pro (Max) bude stejné jako u iPhonů 11 Pro (Max). Jediný rozdíl v modulu fotoaparátu pak bude tvořit relativně malý LiDAR senzor, který se skryje v malém výřezu vedle otvoru pro mikrofon (jedná se tedy o otvor střední velikosti ve spodním rohu horního krytu). Poměrně zajímavé je, že velikostně se bude zřejmě LiDAR shodovat s LED bleskem, který není u iPhonů v žádném případě velký. Oproti iPadům Pro tedy vsadí Apple na o poznání menší modul. Co se pak týče skla spodního, nelze bohužel určit, zda se jedná o díl pro levnější iPhone 12, nebo o díl pro iPhone 11 Pro z loňska. Jelikož však mají mít iPhony 12 “jen” duální fotoaparáty, jako pravděpodobnější se v tuto chvíli jeví druhá varianta. 

Ze skel nelze příliš dobře rozpoznat ani barevná varianta, jelikož jsou odstínově někde mezi stříbrnou (tedy bílými zády) a vesmírně šedou. To však ve výsledku ničemu nevadí, jelikož obě tyto barvy má iPhone 12 Pro nabídnout. Doplnit je pak má i zlatá a nově tmavě modrá, která v řadě Pro vystřídá půlnočně zelenou, jenž tak zůstane exkluzivní jen pro modely 11 Pro. 

Dnes nejčtenější

.