Zavřít reklamu

Apple před pár dny poněkud nečekaně vydal šestou betu iOS 14. Nečekaná byla z prostého důvodu. Byli jsme zvyklí, že společnost uvolňovala nově bety přibližně co 14 dní. Tato vyšla po týdnu, ale i tak přišla s nějakými novinkami. Nás ovšem zajímá, jak se tato beta posunula po stránce rychlosti. Tento aspekt opět otestoval kanál iAppleBytes na iPhonech SE, 6s, 7, 8 a XR. Abyste si mohli udělat obrázek sami, test opět přikládáme pod tento odstavec.

Jako vždy začneme u iPhonu SE, u kterého vidíme s poměrně značným rozdílem dříve domovskou obrazovku iOS 13 na aktuálním systému. Při pohledu na aplikace třetích stran můžeme pozorovat, že na betě lépe pracuje YouTube, Twitter a Instagram. Na iOS 13.6.1 mají pár desetin sekundy k dobru VK a Apollon for Reddit. I u iPhonu 6s naskočí systém dříve na iOS 13.6.1, přičemž rozdíl je ve výši zhruba 5 sekund. Důležitější je ovšem samotná práce aplikací. Svižnější spuštění na šesté betě můžeme vidět u YouTube, Apollon for Reddit a Instagramu. Nějaký zlomek sekundy k dobru má na iOS 13.6.1 Twitter a Snapchat. Ano, i u iPhonu 7 pozorujeme rychlejší spuštění systému na zařízení s aktuální verzí systému. Zaměříme-li se na aplikace, zde jsou výsledky skvělé. Pokud aplikace nepracují obdobně, vidíme o něco rychlejší spuštění na betě iOS 14.

Žádná změna, i u iPhonu 8 s čipem A11 Bionic sledujeme, že se systém spustí dříve na iOS 13.6.1. Až na Snapchat, jenž má téměř zanedbatelný náskok na iOS 13.6.1, všechny aplikace pracují lépe na betě iOS 14. I zde je tedy výsledek skvělý. Pokud naše testy rychlosti bet iOS 14 sledujete pravidelně, víte, že iPhone XR je jediným z testovaných iPhonů, u kterého se iOS 14 spustí dříve. Tradice je zde dodržena, byť je rozdíl opravdu malý. U tohoto modelu je výsledek totožný s iPhonem 7 i 8, tedy při pohledu na rychlost otevření aplikací vidíme zpravidla zlepšení. Pokud se podíváme na test s odstupem, vidíme, že iOS 14 je po stránce rychlosti stále lepší, což jsou jistě dobré zprávy. Apple má před sebou ovšem ještě několik týdnů práce. Uvidíme, jak nakonec dopadne finální verze.

Dnes nejčtenější

.