Zavřít reklamu

Na internetu jsou k dispozici různé složité návody, které vám mají pomoci se zvýšením výkonu Macu či MacBooku. V dnešní době mají s výkonem problémy především starší jablečná zařízení, která mnoho z nás používá alespoň na správů e-mailů, brouzdání po internetu, anebo třeba ke sledování filmů. Pokud už se vaše macOS zařízení zapotí i při těchto základních akcích, tak ještě nutně neznamená, že ho musíte vyměnit a koupit nové. Operační systém macOS můžete jednoduše zrychlit během několik vteřin, a to pouhou aktivací několika funkcí. Pokud chcete zjistit více, pokračujte ve čtení.

Jak zrychlit macOS během několika vteřin

V případě, že chcete váš Mac či MacBook zrychlit během několika vteřin, tak je nutné aktivovat přesně tři funkce, které mají co dočinění se vzhledem samotného systému. O jaké funkce se jedná a kde je najdete zjistíte v následujícím postupu:

  • Prvně je nutné, abyste v rámci operačního systému macOS najeli kurzorem do levého horního rohu obrazovky.
  • V levém horním rohu obrazovky poté klepněte na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí rozbalovací menu, ze kterého vyberte možnost Předvolby systému…
  • Nyní se otevře nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb systému.
  • Vás v tomto případě zajímá sekce Zpřístupnění, na kterou klepněte.
  • V novém okně poté v levém menu klepněte na záložku s názvem Monitor.
  • Po klepnutí se v horním menu přesvědčte, že se nacházíte v záložce Monitor.
  • Zde už jen stačí, abyste aktivovali funkce Omezit pohyb, Zvýšit kontrastSnížit průhlednost.
    • Po aktivaci funkce Zvýšit kontrast a funkce Snížit průhlednost aktivujte automaticky.

Operační systém macOS je sám o sobě pro oči opravu příjemný a designově povedený. Průhlednost, animace a mnoho dalších zkrášlujících prvků si však v macOS ukrajují k vykreslení část výkonu. Právě pomocí výše uvedených tří funkcí můžete design macOS o něco zhoršit, čímž ale získáte výkon navíc k tomu, aby jej zařízení mohlo přiřadit k jinému procesu. I když se to nemusí zdát, tak aktivace těchto tří zmíněných funkcí Mac či MacBook doopravdy zrychlí. Jedná se asi o nejrychlejší a nejefektivnější možnost, pomocí které můžete macOS zařízení zrychlit během několika sekund.

Dnes nejčtenější

.