Zavřít reklamu

Pokud vlastníte nějaký ze starších modelů Apple Watch, tak už jste se dost pravděpodobně mohli setkat s tím, že hodinky jednoduše „nestíhají“ a občas se sekají. V tomto případě nastává klasická odpověď v podobě „kupte si novější model“. V dnešním návodu si ale ukážeme, že pomocí jednoduché funkce můžete dát vašim Apple Watch druhý dech a ušetříte tisíce korun za nové zařízení. Všechno to spočívá v tom, že na jablečných hodinkách aktivujete funkci pro omezení animací. Tím se jednak sníží náročnost operačního systému, a jednak se i lehce sníží spotřeba baterie. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Druhý dech pro Apple Watch

Abyste vašim chytrým hodinkám od Applu dali druhý dech, tak budete muset mít po ruce iPhone, se kterým jsou hodinky spárovány. V něm poté otevřete aplikaci Watch a v dolním menu se ujistěte, že se nacházíte v záložce Moje hodinky. Poté sjeďte níže a klikněte otevřete možnost Obecné. V novém okně se přesuňte do Zpřístupnění a rozklikněte kolonku Omezit pohyb. Zde už stačí stejnojmennou funkci aktivovat. Aktivací funkce Omezit pohyb se omezí mnoho animací a ostatních efektů, které mohou vaše Apple Watch brzdit.

BONUS: Pokud chcete hodinky ještě více urychlit, tak se můžete vrátit zpět do Zpřístupnění a rozkliknout kolonku Snížit průhlednost, ve které stačí aktivovat stejnojmennou funkci. Aktivací Snížení průhlednosti docílíte zvýšení kontrastu pro zlepšení čitelnosti na některých pozadích – hlavně těch průhledných. I vyobrazení průhledných pozadí potřebuje nějaký ten výkon, který lze využít úplně na něco jiného.

Jak už jsem několikrát zmínil, tak v případě, že aktivujete funkci Omezit pohyb, dojde ke zrychlení systému. Systém se však zrychlí i na nových Apple Watch, a to z toho důvodu, že použité animace jsou jednodušší a hlavně o dost kratší. Navíc jsem se setkal i s uživateli, kterým se jednodušší animace líbí více, než ty komplikované. Tento trik tedy mohou využít a vyzkoušet úplně všichni uživatelé jablečných hodinek.

apple watch black setup

Dnes nejčtenější

.