Zavřít reklamu

Přestože jsou dnešní Macy ve většině případů solidně výkonné, na rychlosti instalace operačního systému macOS se to projevuje jen pramálo. Pravdou totiž je, že i ty nejbanálnější updaty macOS si zpravidla vyžádají dlouhé desítky minut, které lze využít k daleko produktivnějším činnostem. Zdlouhavé aktualizace by však měly být s příchodem macOS Big Sur minulostí. 

V nové verzi operačního systému pro Macy Apple upravil instalační proces updatů tak, že nově jejich instalace z velké části probíhá na pozadí stávající verze macOS a k vyřazení počítače z provozu poté dochází až ve chvíli, kdy je to nezbytně nutné. Díky tomu se tak má zkrátit celková doba, po kterou není možné Mac při aktualizování používat, což je rozhodně skvělá zpráva. Nutno však podotknout, že Apple není s podobnou vychytávkou v technologickém světě ani zdaleka první. Podobným způsobem se totiž instalují updaty i na mnohých smartphonech s Androidem.

Novinka není výraznám krokem vpřed jen pro uživatele Maců. Těžit z ní totiž velmi pravděpodobně bude i samotný Apple, kterému by se mohlo díky ní podařit udržovat Macy uživatelů mnohem aktuálnější a tedy i bezpečnější, než je tomu nyní. Právě aktuálnost operačního systému je přitom dle něj jedna z klíčových věcí, která je potřeba u jeho zařízení dodržovat, jelikož jen tak si mohou uživatelé vychutnat prvotřídní prožitek z jeho produktů v kombinaci s bezpečností. 

Dnes nejčtenější

.